Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu rochia de mireasă pe care a purtat-o Prințesa Diana la nuntă! Familia Regală a fost de acord cu acest lucru

Ce se va întâmpla cu rochia de mireasă pe care a purtat-o Prințesa Diana la nuntă! Familia Regală a fost de acord cu acest lucru

GALERIE FOTO (2) Ce se va întâmpla cu rochia de mireasă pe care a purtat-o Prințesa Diana la nuntă! Familia Regală a fost de acord cu acest lucru

După 24 de ani de la moartea Prințesei Diana, fiii acesteia au hotărât ce se va întâmpla cu rochia de mireasă pe care mama lor a purtat-o la nuntă în anul 1981. 

Ce se va întâmpla cu rochia de mireasă pe care a purtat-o Prințesa Diana la nuntă

Celebra rochie de mireasă a Prințesei Diana va fi expusă în cadrul proiectului ”Royal Style in the Making” în perioada 3 iunie 2021 – 2 ianuarie 2022, la palatul Kensington. Fiii Prințesei Diana, William și Harry, și-au dat acordul pentru ca rochia purtată de mama lor să ia parte la această expoziție.

Rochia a fost creată de celebrii designeri David și Elizabeth Emanuel, iar aceasta a fost purtată de Prințesa Diana la data de 29 iulie 1981. Ținuta a intrat în istorie ca fiind una dintre cele mai importante rchii, având umerii largi, o trenă lungă de 8 metri și acoperită cu perle și paiete.

Ce se va întâmpla cu rochia de mireasă pe care a purtat-o Prințesa Diana la nuntă! Familia Regală a fost de acord cu acest lucru

Prințesa Diana a murit în anul 1997 într-un accident de mașină din Paris, atunci când încerca să fugă de paparazzi care o urmăreau. Ea se află într-o mașină cu mulți cai putere, iar viteza cu care șoferul se deplasa era de aproximativ 200 km/h. Aceasta a pierdut controlul volanului într-un tunel, iar mașina a ricoșat în stâpii de susținere. Prințesa Diana a ajuns la spital cu răni grave și a intrat în stop cardic la câteva minute după ce a ajuns la unitatea de primiri urgențe. La doar câteva minute și-a dat ultima suflare. Ea a murit la vârsta de 31 de ani.

Prințesa Diana a fost îngropată în sicriu din plumb

Au trecut 24 de ani de la evenimentul care a îndoliat o lume întreagă, atunci când Prințesa Diana a fost condusă pe ultimul drum. Funeraliile din 1997 de la Londra au fost urmărite cu lacrimi în ochi de peste un miliard și jumătate de oameni. Un secret bine păstrat a ieșit atunci la iveală.

La cererea familiei regale, regretata prințesă a fost așezată într-un sicriu masiv de plumb, ce cântărea nu mai puțin de 250 de kilograme. Pentru a-l putea purta pe umeri, au fost aleși cei mai vânjoși opt militari britanici.  Chiar dacă nu este nimic oficial, se pare că există o explicație pentru care a fost îngropată Prințesa Diana în sicriu de plumb.

Chiar dacă în momentul tragicei morți, Diana nu mai era căsătorită cu Prințul Charles și conform tradiției doar fețele regale sunt înmormântate în sicrie de plumb, se pare că Regina Elisabeta a II-a a acceptat repede ideea, de teama ca britanicii să nu o judece că nu i-ar respecta memoria celei supranumite “Prințesa Inimilor”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: