Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu traficul de pe DN1 dacă se instituie carantina în Otopeni. Anunțul prefectului Ilfov

Ce se va întâmpla cu traficul de pe DN1 dacă se instituie carantina în Otopeni. Anunțul prefectului Ilfov

Ce se va întâmpla cu traficul de pe DN1

Prefectul județului Ilfov a anunțat sâmbătă dimineața că propunerea e carantinare zonlă a fost înaintată. Situația din Otopeni este mai complicată, pentru că zona este traversată de DN1. 

Ce se va întâmpla cu traficul de pe DN1

Orașul Otopeni riscă să intre în carantină, însă sutuația este mai complicată. Prefectul județului Ilfov a anunțat că oraşul e traversat de DN1 şi include şi cel mai mare aeroport al ţării, de aceea măsurile de carantinare nu pot fi identice cu cele din alte localităţi.

″În Otopeni va fi instituită o procedură de verficare ca să nu se blocheze tranzitul pe DN1. Va fi asigurată verificarea la intrările pe străzile laterale în şi din Otopeni”, a precizat Daniel Zamfir, prefectul judeţului Ilfov, potrivit stirileprotv.ro.

Dacă va fi aprobată, carantinarea oraşului Otopeni ar putea intra în vigoare de sâmbătă seara.

Ce localități riscă să intre în carantină

Localităţile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni din judeţul Ilfov ar putea intra de sâmbătă seara, de la ora 22:00, în carantină.

DSP Ilfov a solicitat vineri, în mod oficial, și carantinarea localităților Otopeni, Corbeanca, Mogoșoaia, Măgurele, Popești Leordeni, și Dobroiești. Ca să intre în vigoare, măsura trebuie aprobată de INSP, de Comitetul județean și apoi şi de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Comunele Berceni şi Clinceni au intrat deja în carantină de joi, de la ora 22:00, potrivit unui anunţ oficial al autorităţilor. Motivul pentru care s-a instituit măsura carantinării a fost acela că numărul e infectări la mia de locuitori a depășit pragul de 10.

În Clinceni s-a înregistrat o rată de 10,17, iar în Berceni 10,11. Totodată, în Ilfov sunt mai multe localități în care rata de incidență este mai mare de 8 la mia de locuitori. Una dintre măsurile care de care populația trebuie să țină cont este că, dacă lucrează în Capitală, trebuie să aiba aupra lor adeverința de la locul de muncă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: