Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla dacă nu este votată prelungirea stării de alertă. Ludovic Orban: Va veni un nou val epidemic

Ce se va întâmpla dacă nu este votată prelungirea stării de alertă. Ludovic Orban: Va veni un nou val epidemic

Prelungire stare de alertă

Ludovic Orban crede că dacă prelungirea stării de alertă nu va fi votată riscul unui nou val epidemic este foarte mare. Premierul a explicat că dacă aceasta nu va fi prelungită, autoritățile nu vor putea să ia măsurile necesare pentru ca oamenii să respecte regulile.

Ce se va întâmpla dacă nu este votată prelungirea stării de alertă

Prim-ministrul spune că votarea stării de alertă pentru încă o lună este esențială, dacă vrem să scăpăm cât mai repede de coronavirus și de efectele pe care le-a produs.

Acesta a argumentat că toți academicienii și specialiștii sunt de părere că fără prelungirea stării de alertă este vitală pentru sănătatea tuturor cetățenilor, iar fără aceasta am putea cădea iarăși în capcana virusului.

Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie politică, este o decizie care trebuie luată în baza unor considerente care ţin de sănătatea publică în România. Solicitarea de prelungire a stării de alertă este fundamentată de specialişti, de medici, epidemiologi, de specialişti în sănătate publică, pentru că permite autorităţilor, atât centrale, cât şi locale, să impună respectarea unui set de reguli care nu au alt obiectiv decât protejarea sănătăţii şi a vieţii oamenilor”, a spus Ludovic Orban.

Riscul unui al doilea val este mare, spune Orban

Premierul a explicat că fără starea de urgență, autoritățile nu pot impune măsuri restrictive, iar cetățenii vor putea contracta mult mai ușor virusul în acest sens.

De asemenea, Ludovic Orban a atras atenția că am putea asista la un al doilea val de coronavirus, pentru că nu vor exista pârghiile legale de reglementare a activității cetățenilor.

Din punctul de vedere al Guvernului, prelungirea stării de alertă este o necesitate, este indispensabilă pentru a putea asigura respectarea măsurilor, altfel nu vom avea pârghii. Dacă Parlamentul va respinge starea de alertă, riscul unui nou val epidemic este foarte mare, pentru că autorităţile vor fi lipsite de instrumentele, de pârghiile legale, constituţionale de care au nevoie pentru a putea asigura respectarea regulilor”, a mai spus premierul.

Pe 15 iunie, starea de alertă va expira. Pentru prelungirea ei este nevoie de adoptarea unei hotărâri de Guvern, care mai apoi trebuie validată de Parlament.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: