Redactia.ro
Home » Știri » Noi reguli de la 1 septembrie. Premierul României a făcut anunțul. Verifică documentul

Noi reguli de la 1 septembrie. Premierul României a făcut anunțul. Verifică documentul

La începutul ședinței de Guvern de luni, premierul Ludovic Orban a anunțat că principalul act normativ este hotărârea de Guvern pentru modificarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă, pentru a fi permisă reluarea activitățile instituțiilor de cultură, dar și a restaurantelor și cafenelelor.

Ce se va întâmpla de la 1 septembrie. Premierul României a făcut anunțul

Guvernul va modifica în ședința de luni hotărârea privind starea de alertă, pentru a permite deschiderea restaurantelor la interior și a teatrelor și cinematografelor începând de la 1 septembrie.

Astfel, fiecare minister implicat trebuie să anunțe, luni, ordine privind măsurile specifice care trebuie impuse pentru fiecare situație în părte.

De asemenea, Guvernul va impune și o limită de cazuri de coronavirus la nivel de județ. Mai exact, în cazul în care noile cazuri de COVID-19 vor crește, restaurantele din județul respectiv vor fi închise.

Azi trebuie să adoptăm hotărârea de guvern pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a putea deschide restaurantele de la 1 septembrie. Imediat după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, fiecare minister implicat va trebui să emită, tot azi, ordinul cu măsurile care trebuie respectate”, a declarat premierul Ludovic Orban luni dimineață.

Ce se va impune pentru funcționarea restaurantelor, a teatrelor și cinematografelor?

Orban a declarat că ministerele competente vor trebuie să emită ordine cu normale specifice care vor fi impuse pentru funcționarea restaureantelor, cinematografelor și a teatrelor.

Totodată, Ludovic Orban a menționat că va exista o limită de cazuri noi de coronavirus de 1.5 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, care dacă se va depăși la nivel județean, toate acestea vor fi închise.

Dar, comitele județe vor decide dacă restaurantele, teatrele și cinematografele vor funcționa în localități unde numărul este sub limita 1,5/1000 locuitori în ultimele 14 zile.

Am inclus un prag privind nivelul de răspândire a virusului la nivel județean, de 1,5 la 1.000 de locuitor în ultimele 14 zile. Am lăsat la nivelul fiecărui comitet județean pentru situații de urgență să aibă posibilitatea să restricționeze activitatea într-o zonă, chiar dacă la nivel de județ indicele nu este depășit”, a mai spus premierul.

Condiții de deschidere a restaurantelor de la 1 septembrie

Virgil Popescu, ministrul Economiei a anunțat un proiect de ordin care conține normele referitoare la deschiderea restaurantelor începând de marți, 1 septembrie.

Pentru ca acest proiect să intre în vigoare, este nevoie de avizul Ministerului Sănătății și de cel al ANSVSA.

Proiectul prevede regulile pe care patronii de restaurante sunt obligați să le ia înainte de deschiderea localurilor. Așadar, pe lângă măsurile de igienă, patronii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Dacă este posibil, să se stabilească circutie cu sens unic, ce trebuie parcurse de clienți în unitățile de alimentație publică, astfel încât să se minimizeze contactele între clienți

Purtarea măștilor de către clienți este obligatorie în cazul deplăsării în zonele comune ale unității de alimentație publică

  • Se interzice transferul meniurilor și al altor obiecte de pe o masă pe alta, acestea fiind dezinfectate după plecarea clienților de la o masă
  • Se interzice consumul de produse stând în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul unității
  • Se asigura ca normele de distantare fizica sunt aplicate in mod eficace si ca se evita pe cat posibil interactiunea fizica cu si intre clienti; se stabileste un numar de maximum 6 clienti care pot ocupa o masa, exceptie de la aceasta regula fac membrii de familie;
  • În functie de amplasarea meselor si cu respectarea prevederilor prezentei norme, se va stabili numarul maxim de locuri care pot fi ocupate in cadrul unitatii de alimentatie publica; acest numar va fi afisat intr-un loc vizibil, la intrarea in unitatea de alimentatie publica;
  • Se recomanda aerisirea cat mai frecventa a incintelor, prin deschiderea ferestrelor si/sau usilor, cu folosirea sistemelor de aer conditionat in caz de canicula. Se asigura un program de intretinere a echipamentelor de climatizare in concordanta cu recomandarile producatorului. Se asigura curatarea si schimbarea filtrelor pentru sistemele centralizate de aer conditionat precum si curatarea frecventa a filtrelor de la sistemele de ventilatie din lifturi, in locatiile unde accesul catre unitatea de alimentatie publica presupune folosirea acestuia

DOCUMENTUL ATASAT

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: