Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban anunță prelungirea stării de alertă din 15 septembrie

Ludovic Orban anunță prelungirea stării de alertă din 15 septembrie

Ludovic Orban anunță prelungirea stării de alertă din 15 septembrie

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat prelungirea stării de alertă pentru încă o lună, începând de la 15 septembrie. Totodată, Hotărârea de Guvern va adopta și reglementa măsurile de protecție împotriva coronavirusului care trebuie respectate în 27 septembrie, când vor avea loc alegerile locale.

Ludovic Orban anunță prelungirea stării de alertă din 15 septembrie

Premierul României, Ludovic Orban a explicat duminică seara la B1 TV, că în momentul de față România se afla sub incindenta Hotărârilor de Guvern care a reglementat prelungirea stării de alertă din 16 august pentru o lună. De asemenea, acesta a precizat că va adopta, din 15 septembrie, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă pentru încă o lună.

Premierul a declarat că se va lua în calcul organizarea secțiilor de votare în locuri mult mai mari, oferind ca exemplu secțiile de votare din sălile de sport. Mai mult acesta susține că se vor decide și spațiile de așteptare în afara secțiilor de votare, cu păstrarea distanței fizice,

“Eu cred că dacă toţi candidaţii respectă aceste reguli, eu cred că mai degrabă va avea un efect benefic. (…) Dacă ei sunt responsabili, dacă ei respectă regulile, la rândul lor ei or să fie un exemplu pentru susţinătorii lor şi cred că poate să crească inclusiv gradul de conformare a oamenilor la regulile de protecţie dacă îşi văd toţi candidaţii respectând aceste reguli. (…) Din punctul meu de vedere, dacă se respectă aceste reguli, riscul de transmitere a virusului în cursul campaniei şi în cursul procesului electoral este foarte mic”, a afirmat primul ministru.

Starea de alertă se prelungește din 15 septembrie

Ludovic Orban a declarat duminică seara că starea de alertă se va prelungi din 15 septembrie. Guvernul a elaborat pentru a treia oară starea de alertă în România, fiind prelungită pe 16 august cu încă 30 de zile.

Starea de alertă va expira pe 16 septembrie, motiv pentru care Guvernul va adopta Hotărârea de Guvern prin care va fi prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile.