Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla în Capitală după depășirea ratei de infectare de 7,5. Explicația lui Raed Arafat

Ce se va întâmpla în Capitală după depășirea ratei de infectare de 7,5. Explicația lui Raed Arafat

Raed Arafat

 Rata de infectare în Capitală este tot mai aproape de a depăși pragul critic de infectare, de 7,5 la mia de locuitori.  Șeful DSU a precizat ce se va întâmpla în București, dacă se va ajunge într-o astfel de situație.

Ce se va întâmpla în Capitală după depășirea ratei de infectare de 7,5. Explicația lui Raed Arafat

Situația din Capitală nu este deloc una bună în ceea ce privește numărul persoanelor bolnave de Covid-19. Rata de infectare este de 7,06 în momentul de față și nu este exclus să depășim incidența de 7,5 la mia de locuitori. Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că dacă se va ajunge într-o astfel de situație, atunci restricțiile de weekend se vor aplica și în timpul săptămânii, deși îi înțelege pe oameni că au ajuns la capătul răbdării, potrivit România Tv.

„Astăzi e 7.06, în câteva zile s-ar putea ajunge la 7,5. Clar se vor aplica măsurile de week-end și în timpul săptămânii. Măsurile luate în România le-am comparat cu alte țări. Nu sunt emanația unei singure persoane. S-a parcurs un drum că să se ajungă aici. Am avut date de la INSP. Unele măsuri mai restrictive s-a luat măsura să nu se aplice acum. Înțeleg foarte bine că populația e obosită. A trebuit cu toții să schimbăm modul de viață. Avem o lumină la capătul tunelului, vaccinarea. România stă foarte bine la campania de vaccinare”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că s-au suplimentat numărul paturilor de la secțiile ATI cu pacienți infectați cu coronavirus

„Suntem aproape de 1.400 de cazuri la ATI, ieri am avut 52 de pacienți intubați care așteptau să fie internați. Am reușit să creștem numărul paturilor. Nu vrem să așteptăm să ajungem în situația ca pacienții să aștepte în ambulanțe, în fața spitalelor”, a mai spus Raed Arafat.

Arafat: ”Măsurile sunt echilibrate”

Șeful DSU a subliniat faptul că noile restricții, care au dus iată la proteste, sunt mai echilibrate decât cele de la începutul pandemiei în țară. De altfel, Arafat nu exclude impunerea carantinei în zonele mici, unde este nevoie și a îndemnat la respectarea regulilor anti-Covid pentru a se controla răspândirea virusului SARS-COV2.

”La începutul pandemiei, în starea de urgență au fost măsuri mai dure până am văzut cum evoluează și care este situația. Acum măsurile sunt mai echilibrate și noi sperăm să ne oprim cu măsurile aici. Sunt zone mai mici care necesită poate și carantinare, asta decid Direcțiile de Sănătate Publică. Eu doar semnzez ordinele pe baza deciziilor pe care le primesc de la DSP, INSP și de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Dacă respectăm măsurile actuale, e posibil să reușim să controlăm situația fără să luăm alte măsuri. Dacă nu respectăm măsurile actuale, le considerăm exagerate și le combatem, nimeni nu știe unde putem să ajungem”, a mai punctat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: