Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla în România după vizita Kamalei Harris. Ce spun experții

Ce se va întâmpla în România după vizita Kamalei Harris. Ce spun experții

Ce se va întâmpla după vizita Kamalei Harris

Ce se va întâmpla după vizita Kamalei Harris. Vicepreședintele Americii, Kamala Harris a vizitat România, pentru a vorbit cu Președintele României, Klaus Iohannis. După vizita sa, experții au spus ce se va întâmpla pe viitor și care vor fi contribuțiile financiare pentru România.

Ce se va întâmpla după vizita Kamalei Harris. Ce spun experții

După vizita vicepreședintele Kamala Harris, în București, sunt de așteptat o intensificare a prezenței militare americane în România. Directorul executiv la Princeton University, Nadia Crișan a declarat că vor avea loc contribuții pentru România, la nivelul poliției aeriene și contribuții financiare.

Nadia Crișan a declarat că este foarte important că România a fost inclusă pe agenda miniturneului din Europa a Kamalei Harris. România a fost adăugată la această vizită și este foarte important și expertul se declară „în total dezacord” cu cei care susțin că vizita Kamelei nu a făcut decât să îl enerveze și mai mult pe Putin. „Vizita din România a fost foarte caldă, a fost mult mai caldă decât cea din Polonia. Relațiile României cu Statele Unite astăzi sunt la un maxim și asta n-o spun doar pentru a mulțumi românii, ci efectiv pentru că acesta este adevărul. Relațiile Statelor Unite cu Polonia sunt foarte reci. În special această administrație (Biden – n.r.) are preocupări față de abordarea pe care au avut-o guvernul și președintele Poloniei în relația cu Donald Trump. Prin urmare, războiul din Ucraina îi unește în acest moment, dar în mod natural, aceste relații au fost reci până la izbucnirea războiului din Ucraina”, a explicat Nadia Crișan.

De asemenea, expertul susține că armata americană se va intensifica în România, iar românii nu ar trebui să își facă grijă că Rusia ar putea ataca România. „Revenind la România, relația este foarte bună, este la un maxim istoric, cum spuneam. Mă aștept să văd o intensificare a prezenței armatei americane în România, mă aștept să văd o intensificare în special la nivelul poliției aeriene. Nu ne putem relaxa în special în ce privește atitudinea rusă la Marea Neagră, ceea ce înseamnă poliție aeriană NATO. Românii sunt foarte buni în această colaborare și au participat inclusiv la exerciții în țările baltice”, a spus Nadia Crișan.

Cât va dura războiul dintre Rusia și Ucraina

Expertul Nidia Crișan susține că războiul ruso-ucrainean poate dura multe săptămâni sau chiar luni întregi. De asemenea, aceasta este de părere că ucrainenii nu vor putea rezista în această luptă fără ajutorul țărilor vecine.

„Apoi, mă aștept la contribuții financiare importante pentru România și Republica Moldova – pentru că sunt convinsă că președintele Iohannis a pledat pentru Republica Moldova în întâlnirea cu vicepreședintele Harris – la resurse și la susținere financiară importantă pentru ca România și Republica Moldova să poată în continuare să primească refugiați, chiar dacă aceștia sunt în tranzit, dar să-i primească cu tot ceea ce este necesar și să folosim punctele de graniță pentru transmiterea maximă a capacităților de hrană și medicamente fără de care vecinii noștri ucraineni nu vor rezista, mai ales că discutăm de un război care va continua multe săptămâni sau chiar luni”, a subliniat experta. „Ne putem aștepta la scurte episoade de pace, pentru ca fiecare parte să-și poată reîncărca bateriile, dar nu la un sfârșit efectiv al războiului, pe termen scurt”, a adăugat ea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: