Redactia.ro
Home » Știri » Kamala Harris, mesaj de susținere pentru români: „România a fost extraordinară în generozitatea și curajul arătate în acest moment”

Kamala Harris, mesaj de susținere pentru români: „România a fost extraordinară în generozitatea și curajul arătate în acest moment”

Kamala Harris, mesaj de susținere pentru români

Kamala Harris, mesaj de susținere pentru români. Vicepreședintele Americii, Kamala Harris a venit în România pentru prima oară. Vineri după amiază, aceasta a ajuns la noi în țară pentru a discuta cu președintele Klaus Iohannis. De asemenea, Harris a transmis un mesaj de susținere pentru toți românii.

Kamala Harris, mesaj de susținere pentru români: „România a fost extraordinară în generozitatea și curajul arătate în acest moment”

Kamala Harris, vicepreședintele Americii, a ajuns vineri la București, în prima sa vizită oficială în România, în contextul amenințărilor apărute în urma războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Prin această vizită, Statele Unite ale Americii au transmis un semnal de susținere a statelor de pe Flancul Estic al NATO. Ultima vizită a unui vicepreședinte american în România a fost în 2014, când Joe Biden, actualul președinte al SUA, a venit la București.

În conferința de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, de la Cotroceni, Kamala Harris le-a mulțumit tuturor românilor pentru că au dat dovadă de solidaritate și i-au primit pe refugiații ucraineni cu brațele deschise. Vicepreședinta americană a reconfirmat angajamentul SUA față de articolul 5 și a preluat mesajul transmis și de președintele Joe Biden încă de la începutul conflictului ruso-ucrainean. „Vă mulţumesc din partea Statelor Unite ale Americii. România a fost extraordinară în generozitatea şi curajul arătate în acest moment. Toţi, din lumea întreagă, am văzut cum aţi primit refugiaţi. În toată lumea, iar eu vorbesc din perspectiva SUA, ştim de provocările pe care le aveţi din perspectiva localizării dumneavoastră”, a afirmat vicepreşedintele SUA.

Kamala Harris a oferit un răspuns clar la întrebarea dacă Rusia a comis crime de război în Ucraina, afirmând că orice atac intenționat asupra civililor este o crimă. Referitor la suplimentarea trupelor NATO în România, vicepreședintele Americii a declarat că SUA sunt angajate pentru apărarea României, fiind o situație dinamică care este tot timpul evaluată. Președintele României a vorbit despre parteneriatul strategic bilateral pentru securitatea României și a aliaților de pe flancul estic. „NATO va acționa fără ezitare pentru apărarea fiecărui stat aliat, inclusiv a României. ”, a mai spus președintele, adăugând că acesta. Despre atacul de la maternitatea Mariupol, Iohannis a spus că acest lucru este de neacceptat și că trebuie să se stabilează la nivel internațional dacă sunt crime de război. La convorbiri a participat şi premierul Nicolae Ciucă. Anterior, Kamala Harris a fost în Polonia, ţară în care a discutat despre războoiul din Ucraina, o tema aflată şi pe agenda discuţiilor de la Bucureşti.

NATO și UE nu vor lupta împotriva Rusiei în Ucraina

Joe Biden, președintele SUA a anunțat că NATO și UE nu vor lupta împotriva Rusiei în Ucraina. Iar o confruntare directă între NATO și Rusia ar însemna al treilea război mondial, iar acest lucru trebuie prevenit, spune liderul Americii.

Vom continua să fim alături de aliatii noștri din Europa si sa trimitem un mesaj cât se poate de clar. Vom apăra fiecare centimetru al teritoriului NATO, cu toata forță unui NATO unit”, a spus Biden. Forța NATO înseamnă Articolul 5 al tratatului fondator, care spune: ”…vor ajuta partea sau părțile atacate prin acțiunile individuale sau concertate pe care le vor considera necesare, inclusiv folosirea forței armate”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: