Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce spun medicii nutriționiști despre postul Paștelui. Mihaela Bilic: ”40 de zile putem trăi doar cu apă”

Ce spun medicii nutriționiști despre postul Paștelui. Mihaela Bilic: ”40 de zile putem trăi doar cu apă”

Mihaela Bilic

Postul Paștelui este cel mai lung dintre toate. Ține șapte săptămâni, adică 48 de zile, iar în această perioadă trebuie evitate alimentele pe bază de ouă, lapte sau carne, dar mai sunt și unele dezlegări la pește. Mulți români refuză să-l țină, din diferite motive, precum durata prea mare sau faptul că nu se pot abține de la anumite mâncăruri. Însă, medicii nutriționiști sunt de părere că postul ajută organismul să se curețe de tot ce este nociv. Iată ce spune dr. Mihaela Bilic.

Ce spun medicii nutriționiști despre postul Paștelui. Mihaela Bilic: ”40 de zile putem trăi doar cu apă”

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, spune că postul Paștelui trebuie privit precum un exercițiu, benefic organismului nostru. De altfel, Mihaela Bilic a precizat că așa cum spune religia, și medicina confirmă faptul că un om poate trăi timp de 40 de zile doar cu apă.

”În post trebuie să fie o confruntare cu senzația de foame. Postul trebuie să fie un exercițiu de voință. Presupune o îndepărtare de plăcerile banale, umane, trupești, și presupune un fel de un contact mai strâns tu cu tine, cu spiritualitatea, cu ce înseamnă alte nevoi, decât cele alimentare. În post, ăsta ar trebui să fie exercițiul. Faptul că nu suntem sătui, această senzație de foame ne produce o trezire a simțurilor, a minții, pentru că începi să-ți pui întrebări.Din păcate, după această izolare, mâncarea a devenit elementul central al vieții noastre. Nu aș vrea să fiu răutăcioasă, să indignez pe cineva, dar 40 de zile putem trăi doar cu apă. Ăsta este adevărul. Este o chestiune pe care religia o știe și este de comun acord cu medicina.Noi credem că glicemia scade, că poftele trebuiesc satisfăcute, că dacă simțim o senzație de foame. Culmea, medicii nutriționiști au reușit să mute senzația de foame din sfera senzațiilor normale, firești, în sfera senzațiilor de nedorit”, a explicat Mihaela Bilic la Digi 24.

Mihaela Bilic: ”Este o chestiune de bun-simț alimentar”

Totodată, Mihaela Bilic a reamintit de recomandarea bisericii, potrivit căreia să nu consumăm de două ori pe săptămână ( în zilele de miercuri și vineri ) alimente de origine animală. Mihaela Bilic spune că și acest lucru este benefic organismului uman.

”Nu uitați că recomandarea bisericii, și nu este una greșită, tocmai că pentru că înainte de a apărea medicii nutriționiști, nu puteai să faci educație, atunci a venit religia și a spus – de două ori pe săptămână măcar, nu mâncați alimente de origine animală. Este o chestiune de bun-simț alimentar, pentru că ne rămân celelalte cinci zile în care mâncăm carne”,  a mai explicat medicul Mihaela Bilic.