Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, despre redeschiderea școlilor din România. „Creșteri ale numărului de infectări”

Ce spune fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, despre redeschiderea școlilor din România. „Creșteri ale numărului de infectări”

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a vorbit despre redeschiderea școlilor din România după ce Sorin Cîmpeanu a declarat că activitatea didactică va fi reluată de luni, 8 noiembrie. Ce spune fostul ministru.

Ioana Mihăilă preconizează creșterea numărului de cazuri

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a afirmat că este de părere că deschiderea școlilor ar trebui să fie una parțială pentru a vedea cum va evolua situația. De asemenea ea a spus că restricțiile ar trebui accentuate în domenii considerate neesenţiale.

Ioana Mihăilă a mai afirmat faptul că elevii până la 12 ani ar putea rămâne la învățământul în format fizic, însă cu menţinerea precauţiilor, în contextul actual al pandemiei de coronavirus.

Există posibilitatea din nou de a exista creşteri dacă redeschidem şcolile, dacă ridicăm parţial restricţiile. Și atunci în funcţie de cum vom acţiona în perioada următoare, vor evolua şi cifrele. Depinde de ce facem în perioada următoare, atât pentru stimularea vaccinării, cât şi pentru prevenirea transmiterii.

Ştim că grupele preşcolare şi şcoala primară atunci când le închidem nu există o reducere foarte mare a ratei. Pe de altă parte la aceste grupe, carenţele educaţionale, dacă copiii nu merg la şcoală, sau dacă trec în online sunt şi cele mai importante.„, a declarat Ioana Mihăilă.

Care sunt școlile care nu se deschid pe 8 noiembrie

Potrivit declarațiilor Ministrului Sănătății Sorin Cîmpeanu, excepție de la regula deschiderii pe 8 noiembrie o vor face şcolile din localităţi cu rată mare de infectare, şcolile care învaţă în trei schimburi şi şcoli unde căldura nu a ajuns încă. Acesta a spus că orice decizie este calculată încât desfășurarea cursurilor să fie una în favoarea elevilor și aceștia să se afle înafara oricărui pericol.

În funcție de elementele sanitare, epidemiologice, vom vedea dacă ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației va trebui completat cu alte criterii pentru ca școlile să poată relua activitatea cu prezență fizică. În mod clar mergem către o decizie descentralizată, adecvată și adaptată situației reale, pentru că sunt școli care funcționează în localități cu rate foarte mici de infectare și școli care funcționează în localități cu rate foarte mare de infectare.

Sunt școli care învață în trei schimburi și au aglomerări mari de elevi, și școli care funcționează într-un singur schimb. Vom adăuga aceste criterii epidemiologice și menționez un posibil criteriu pentru ca școala să se poată derula cu prezență fizică: rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ.„, a declarat Sorin Cînpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: