Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune Ministrul Educației despre grupurile sanitare neconforme din școli: „În trei ani nu vom mai avea…”

Ce spune Ministrul Educației despre grupurile sanitare neconforme din școli: „În trei ani nu vom mai avea…”

GALERIE FOTO (2)

Ministrul Educației a făcut, ieri, declarații, despre grupurile sanitare neconforme din școlile din România. Este vorba de toaletele din curtea școlilor, care nu sunt potrivite deloc pentru siguranța, sănătatea elevilor, dar nici pentru prestigiul învățământului de la noi din țară. Astfel, Sorin Cîmpeanu a decis să facă câteva schimbări în următorii ani. Iată despre ce este vorba.

Sorin Cîmpeanu, despre grupurile sanitare neconforme din școli

Ministrul Educației a vorbit, joi, despre grupurile sanitare neconforme ale școlilor de la noi din țară. Sorin Cîmpeanu susține că în maximum trei ani, nicio şcoală din România nu va mai avea grupuri sanitare neconforme. Oficialul a anunțat că acum trei, patru ani, erau circa 2000 de grupuri sanitare neconforme.

Acum, autoritățile locale trebuie să utilizeze bugetele primite de la Ministerul Educației și să onoreze contractele de lucrări pentru grupuri sanitare noi, conforme. Acesta a ținut să precizeze că și problema manualelor a fost rezolvată şi că majoritatea unităţilor de învăţământ din România au documentaţia pentru prevenirea incendiilor la zi.

Declarațiile făcute de Ministrul Educației

Dacă ne referim la grupurile sanitare neconforme, care erau de circa 2.000 în urmă cu trei, patru ani, în momentul de faţă, dacă autorităţile locale vor utiliza bugetele pe care le-au primit din partea Ministerului Educaţiei şi onora contractele de lucrări pentru care există această resursă financiară, vom rămâne cu 99 de şcoli.

Estimez că în următorii doi ani, maximum trei ani, în România nu va mai exista nicio şcoală care să aibă un grup sanitar neconform. Manualele vor exista anul acesta. Nu există semnalată niciun fel de problemă. Şcolile care înregistrează neconformităţi din perspectiva autorităţilor de securitate la incendiu, aş vrea să vă spun că s-au făcut progrese„, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: