Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să facă un elev dacă este confirmat cu COVID19. Cum vor fi testați copiii în școli

Ce trebuie să facă un elev dacă este confirmat cu COVID19. Cum vor fi testați copiii în școli

Ce trebuie să facă un elev dacă este confirmat cu COVID19

Ce trebuie să facă un elev dacă este confirmat cu COVID19. Sorin Cîmpeanu a lămurit situația cu privire la testarea eleviilor în școli. Ministrul Educației a oferit câteva sfaturi importante pentru părinții ai căror copii urmează să se întoarcă la cursuri.

Ce trebuie să facă un elev dacă este confirmat cu COVID19. Cum vor fi testați copiii în școli

Ce trebuie să facă un elev dacă este confirmat cu COVID19. Copiii se vor reîntoarce în bănci, după ce vacanța de Paște se va sfârși pe 5 mai. Cu toate astea, părinții își fac griji pentru sănătatea copiilor lor și se întreabă cum vor fi testați aceștia. În cazul în care un copil se află în timpul orel și prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus, acesta va fi testat imediat cu ajutorul unor teste rapide antigen, prin exudat naso-faringian.

Cu toate astea, unele măsuri nu au fost încă aprobate, dar momentan nu există nicio asigurare în acest sens. Potrivit INSP, în cazul în care testele rapide oferă un rezultat pozitiv, va fi nevoie de o confirmare prin retestare, fie prin metoda Real Time PCR, fie prin restestare rapid antigenică. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat că, împreună cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, urmează să ia o decizie de oportunitate a testării din salivă pentru elevii care se întorc la școală. ”Avem o comunicare bună cu Ministerul Educaţiei, noi am cerut un punct de vedere la Institutul Naţional de Sănătate Publică, punct de vedere care este legat de temele pe care le-am discutat cu ministrul Educaţiei, iar concluziile sunt că testarea cu teste rapide antigen clasice prin exudatul nazo-faringian mai rămâne opţiune pentru copiii care merg la şcoală”, a declarat Ioana Mihăilă.

Totodată, Ministrul Sănătății a atras atenția asupra recoamandărilor din partea INSP și a reamintit purtarea obligatorie a măștii, aerisirea și păstrearea distanței fizice. Sorin Cîmpeanu le-a oferit și el câteva sfaturi părinților ca, în cazul în care descoperă orice simptom al noului virus la copiii lor, să îi oprească acasă și îi testeze cât mai repede, după care să comunice rezultatul cadrelor didactice.

Elevii se întorc la școală după Paște

Ministrul Educației a anunțat că în localitățile unde rata de infectare este sun 1 la mie, toți copiii vor merge la școală. Elevii și preșcolarii vor participa fizic la cursuri între cele 1.731 de localități care astăzu sunt în scenariu verde, cu rata de infectare sub 1 la mie. Cel de-al doilea scenariu, cu rata de infectare peste 1 la mie, cuprinde 1.450 de localități. În toate aceste școli vor participa, fizic, la cursuri, din data de 5 mai, toți elevii din grădinițe, elevii din clasele I-IV plus clasa pregătitoare și toți elevii din școlile speciale. Este vorba despre elevii care au cerințe educațile speciale, din 185 de școli. Aceștia pot participa fizic la ore, chiar dacă rata de infecatre este mai mare de 1 la mie.

Pentru elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi clasele terminale din învățământul post-liceal şi profesional, aceștia încep școala în data de 10 mai. Acești elevi nu au avut structura de an școlar modificată.A fost eliminată condiția de înjumătățire a efectivelor pentru școlile din localitățile care nu sunt în scenariu verde, așa că în data de 10 mai revin la scoală elevii din anii terminali, indiferent dacă rata de infectare este mai mare sau mai mică de 1 la mie„, a adăugat ministrul Educației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: