Redactia.ro
Home » Știri » Centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise și în prima și a doua zi de Paşte! Ce spune Ministrul Sănătății

Centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise și în prima și a doua zi de Paşte! Ce spune Ministrul Sănătății

Centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise și în prima și a doua zi de Paşte! Ce spune Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise atât în prima, cât şi în cea de-a doua zi de Paşte.

Centrele de vaccinare anti-COVID vor fi deschise și în prima și a doua zi de Paşte

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarfat într-o conferință de presă că potrivit ”informaţiilor primite de la CNCAV, centrele de vaccinare vor fi deschise atât în prima zi de Paşte, cât şi în a doua zi de Paşte”.

De asemenea, Ioana Mihăilă a subliniat importanţa respectării regulilor de protecţie sanitară impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

”Având în vedere că suntem în Săptămâna Mare, săptămână care are implicaţii profunde în special pentru creştinii ortodocşi, iar în weekend este Paştele ortodox fac un apel la responsabilitate: pe de o parte, să încercăm să ne protejăm cât de mult posibil, iar, pe de altă parte, dacă avem programare la vaccinare, să o respectăm. (…) Vă doresc un Paşte luminat şi multă sănătate!”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Cum se vor organiza anul acesta slujbele Denii, Înviere și Paște

Biserica Ortodoxă Română a transmis, marți, un set de recomandări privind modul în care se vor organiza slujbele de Florii, Deniile, sosirea Luminii Sfinte și Învierea, dar și cele referitoare la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Având în vedere situația pandemică, sunt mai multe reguli anti-Covid care vor trebui respectate.

Dacă anul trecut a fost interzis, anul acesta credincioșii vor putea lua parte la slujbele de Florii, Denii, Înviere și Paște. Vor trebui respectate mai multe reguli anti-Covid, având în vedere pandemia. BOR a transmis, marți, un set de recomandări, printre care: preoții vor calcula numărul persoanelor care pot intra în lăcașul de cult, se va putea face slujbă și în interiorul bisericii, dar ținând cont de normele de protecție sanitară, vor exista voluntari cu ecusoane care vor avea grijă ca măsurile anti-Covid să fie respectate.

Totodată, pentru că este interzisă în anumite zone circulația între 20:00-5:00 și 22:00-5:00, se va permite organizarea slujbelor de seară, astfel încât credincioșii să se poată deplasa fără restricții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: