Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să faci pentru a primi ajutor de încălzire. Facturile vor fi micșorate

Ce trebuie să faci pentru a primi ajutor de încălzire. Facturile vor fi micșorate

Ce trebuie să faci pentru a primi ajutor de încălzire

Ce trebuie să faci pentru a primi ajutor de încălzire. Cotațiile la gaze naturale continuă să crească, atingând noi valori record pe piața de referință din Europa. Prețul gazelor a crescut enorm în ultimele săptămâni, iar impactul majorării costuriloe la energie îi sperie pe români. Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu a venit cu precizări despre obținerea ajutorului de încălzire a locuinței.

Ce trebuie să faci pentru a primi ajutor de încălzire. Facturile vor fi micșorate

Ce trebuie să faci pentru a primi ajutor de încălzire. Răzvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei, a venit în ajutorul românilor care se tem de creșterea facturilor la gaze. Acesta a venit cu noi precizări pentru cei care vor să fie eligibili pentru obținerea ajutorului de încălzire a locuinței.

Potrivit acestuia, persoanele care vor să primească acest ajutor, trebuie să pregătească un dosar solid. Răzvan Nicolescu a declarat că numai formularul are 14 pagini. „Da, e procedură foarte birocratică şi foarte grea pentru oamenii care au nevoie de acest ajutor şi care trebuie să completeze atât de multe chestionare. Vom vedea câţi dintre ei vor reuşi să le completeze. Ar fi fost o variantă în care nu e atât de multă birocraţie. Nu ştiu de ce au introdus atât de multe lucruri, dacă chiar toate sunt necesare, dar mi se par greu de completat aceste chestionare, dar asta cred că e ultima problemă.Varianta bună de ajutorare a oamenilor ar trebui să îi ajute prin acordarea unor bonuri, pe care ar trebui să le folosească şi pentru achiziţia de energie electrică, de gaz natural şi dacă vor să îşi schimbe electrocasnicele. Ar trebui făcut altfel din punctul meu de vedere. Eu aş fi dat nişte bonuri valorice dacă aş fi decis, care să funcţioneze cum sunt bonurile de masă”, a spus Răzvan Nicolescu, la Antena 3.

Mai multe state europene cer ajutor UE

Conform fostului ministru al Energiei, formularul a fost schimbat în 2016 ca fiind un formular original pentru solicitatea drepturilor bazate pe testarea mijloacelor. Sunt drepturi care iau în considerate veniturile realizate de persoana singură sau de membrii familiie, precum și bunurile deținute a căror valorificare ar putea conduce la obținerea altor venituri. ”După atâția ani de acordare a ajutorului de încălzire, oamenii care solicită an de an acest tip de sprijin sunt obișnuiți cu acest formular, iar MMPS a păstrat aceeași formă pe care doar a completat-o cu câteva elemente necesare pentru suplimentul de încălzire, tocmai pentru a clarifica procesul, în condițiile numărului mare de beneficiari. Înacest an, acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței poate fi solicitat până în 20 noiembrie, deci îi încurajez pe cei care sunt singuri și au venituri mai mici de 2.053 de lei sau pe reprezentanții familiilor cu venituri mai mici de 1.386 de lei/membru, să se adreseze primăriilor și să ceară îndrumare pentru a beneficia de reducerea facturilor ”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Mai multe state europene, inclusiv Spania și Franța, cer Uniunii Europene să ia măsuri pentru a limita impactul creșterii explozive a prețului gazelor asupra gospodăriilor. Kadri Simson, comisarul european pentru energie, a declarat că până la finalele acestui an va prezenta un plan de reforme a pieței gazelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: