Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce trebuie să faci pentru a se închega mai bine toba de Crăciun. Secretul pe care doar bunicii îl mai știu

Ce trebuie să faci pentru a se închega mai bine toba de Crăciun. Secretul pe care doar bunicii îl mai știu

Toba de casă reprezintă un deliciu nelipsit de pe mesele de sărbători în cultura românească, având o tradiție bogată și un mod de preparare transmis de la o generație la alta. Cu toate acestea, există un truc puțin cunoscut, folosit de puține gospodine în pregătirea acestui preparat tradițional.

Această mâncare reprezintă un simbol al generozității și al tradițiilor gastronomice, fiind inclusă în meniul festiv al românilor cu o deosebită bucurie. Rețeta pentru toba de casă nu necesită neapărat o vastă experiență culinară, ci doar răbdare, măsurarea atentă a ingredientelor și aplicarea unui truc secret, puțin cunoscut în rândul gospodinelor.

Cum se prepară toba de casă

Pas cu pas, rețeta de tobă de casă devine un ghid esențial pentru un festin cât mai îmbelșugat. Înainte de toate, se începe cu curățarea meticuloasă a stomacului de porc, o etapă crucială pentru succesul preparatului. Sarea grunjoasă este aliatul perfect în acest proces, ajutând la îndepărtarea impurităților și conferind un gust autentic ingredientelor.

După curățarea inițială, stomacul de porc este lăsat să se odihnească într-o soluție de apă cu oțet și ceapă. Odată pregătit stomacul de porc, se trece la etapa următoare, cea a amestecării și gătirii ingredientelor. Carnea de porc, organele, condimentele și celelalte ingrediente se combină într-un dans armonios, în care măsurarea atentă a proporțiilor este esențială.

Se pune totul la fiert, se spumează bine și apoi se lasă pe foc timp de două ore. Ulterior, organele se scot din oală și se lasă la răcit.

Ingrediente pentru toba de Crăciun

  • 700 g șorici copt;
  • 3 bucăţi de urechi de porc;
  • 300 g piept de porc;
  • 3 bucăţi rinichi porc;
  • 2 bucăţi picioare porc;
  • 2 bucăţi limbă de porc;
  • 400 g spată de porc;
  • 500 g ficat de porc;
  • boabe de piper;
  • piper proaspăt măcinat;
  • foi de dafin;
  • 2 buc usturoi;
  • sare după gust;
  • coriandru.

Cum se încheagă toba de Crăciun

Pentru a avea parte de o tobă închegată de Crăciun, trebuie să avem mare grijă în momentul în care umplem burta de porc cu organele fierte si tăiate cubulețe. Este esențial ca toată cantitatea să fie direct proporțională cu volumul burții.

De asemenea, după ce este umplută burta și gospodinele sunt aproape gata să o lege și să o pună la presat, trebuie adăugat în interior și o parte din lichidul în care s-au fiert organele inițial. Astfel, compoziția se va închega foarte bine și vei avea parte de un produs gustos pe masa de Crăciun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: