Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai bună și ușoară rețetă de cartofi franțuzești. Ies absolut delicioși

Cea mai bună și ușoară rețetă de cartofi franțuzești. Ies absolut delicioși

Rețetă cartofi frantuzesti gratinati

Rețetă de cartofi gratinați. Cartoful este, cu siguranță, una dintre cele mai apreciate legume de români, fiind nu numai delicios, ci și ieftin și versatil. Iată o rețetă magnifică de cartofi franțuzești, așa cum nu ai mai mâncat!

Rețetă de cartofi franțuzești. Lista de ingrediente

Cartoful este una dintre cele mai preferate legume de către români. Dacă deja te-ai plictisit de clasicii cartofi prăjiți sau de rețetele de cartofi cu usturoi, iată o rețetă specială pe care o poți face chiar și în zilele de sărbătoare. Rețetă de cartofi franțuzești sau cartofi gratinați la cuptor, pas cu pas.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a face acestă rețetă!

-1 kg de cartofi

-6-10 ouă fierte

-2 ouă crude

-200 ml lapte

-250 g smântână

-sare

-piper

-1 strop de nucșoară rasă (opțional)

-1 cățel de usturoi

-200 g afumătură

-200 g cașcaval ras sau parmezan

-1 lingură unt pentru uns formă

Cum se prepară

Începem această rețetă cu cartofi prin a fierbe cartofii în apă cu sare, până în momentul în care putem băga în ei furculița. Durează cam 30 de minute. Fierbem ouăle timp de 7-8 minute din momentul în care apa dat în clocot, punem apă rece peste și le dăm deoparte.

Tăiem atât cartofii cât și ouăle deja răcite în felii subțiri. Dacă am optat să punem și afumătură o tăiem și pe aceasta, felii sau în cubulețe după posibilități sau dorință.

Luăm forma noastră pe care am ales-o și o ungem cu unt. Așezăm în straturi toate ingredientele, începând cu cartofii, apoi cu ouăle, afumătura, puțin din cașcaval sau parmezan ras și repetăm această operațiune până când am terminat toate ingredientele. Pe ultimul strat trebuie să fie cartofi și punem și cașcaval.  Următorul pas este sa amestecăm ouăle crude, smântână, laptele, usturoiul pisat fin, cu sare piper și nucșoară și turnam totul în tavă, peste amestecul deja pus acolo.

Punem deasupra restul de cașcaval, cam 1/3 din cantitate. Dăm tava la cuptor, la temperatura de 180 °, pentru circa 30 de minute. Verificăm să avem niște cartofi aurii deasupra. Tot ce ne dorim este ca ei să se rumenească și să se coaguleze ouăle crude. Când scoatem de la cuptor, lăsăm să se răcească 30 de minute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: