Redactia.ro
Home » Stil de viață » Retete » Cea mai delicioasă rețetă de clătite americane. Ingredientul secret care dă un plus de savoare

Cea mai delicioasă rețetă de clătite americane. Ingredientul secret care dă un plus de savoare

Rețetă specială de clătite americane.

Clătitele americane, cunoscute și sub numele de pancakes, sunt o alegere populară pentru micul dejun în multe colțuri ale lumii, datorită texturii lor pufoase și a gustului delicios. Deși există nenumărate rețete și variații, există un ingredient secret care poate transforma orice rețetă obișnuită de clătite într-o experiență culinară memorabilă. Acest ingredient secret este sarea de mare fină.

De ce sarea de mare fină? Spre deosebire de sarea obișnuită de masă, sarea de mare fină adaugă o notă subtilă de complexitate gustului dulce al clătitelor, intensificând aromele fără a le domina. Sarea de mare conține, de asemenea, minerale naturale care pot adăuga o dimensiune suplimentară gustului final al clătitelor.

Rețeta de Clătite Americane cu Sare de Mare Fină

Ingrediente:

1 1/2 căni de făină de grâu
3 1/2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de sare de mare fină
1 lingură de zahăr alb
1 1/4 căni de lapte
1 ou
3 linguri de unt topit
1 linguriță de extract de vanilie

Pentru servire:

Sirop de arțar, miere, fructe proaspete sau orice alte toppinguri preferate

Instrucțiuni:

Pregătirea ingredientelor uscate: Într-un bol mare, cerneți împreună făina, praful de copt, sarea de mare fină și zahărul.
Amestecarea ingredientelor lichide: Într-un alt bol, bateți oul și apoi adăugați laptele, untul topit și extractul de vanilie. Amestecați bine până la omogenizare.

Combinarea amestecurilor: Faceți o adâncitură în centrul ingredientelor uscate și turnați treptat amestecul lichid, amestecând ușor cu un tel sau o spatulă până când sunt combinate, dar încă puțin cocoloase. Important este să nu supra-amestecați, pentru a păstra textura pufoasă a clătitelor.

Coacerea clătitelor: Încălziți o tigaie antiaderentă sau o placă de copt la foc mediu și ungeți ușor cu unt sau ulei. Pentru fiecare clătită, turnați aproximativ 1/4 cană din aluat în tigaie. Gătiți până când apar bule pe suprafață, apoi întoarceți și gătiți până când sunt aurii și pufoase.

Servirea: Serviți clătitele calde, stivuite, cu toppingul preferat.

Această rețetă de clătite americane, îmbogățită cu sarea de mare fină, este perfectă pentru un mic dejun de weekend sau pentru un brunch special. Sarea de mare nu doar că echilibrează dulceața, dar adaugă și un contrast de gust care face ca fiecare îmbucătură să fie memorabilă. Experimentați cu diferite toppinguri pentru a personaliza rețeta și pentru a satisface toate gusturile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: