Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai dură boală, care îi afectează pe tineri. Mulți află că o au abia când ajung la spital

Cea mai dură boală, care îi afectează pe tineri. Mulți află că o au abia când ajung la spital

Cea mai dură boală, care îi afectează pe tineri. Mulți află că o au abia când ajung la spital

Există o mulțime de boli care be afectează când nici nu ne așteptăm, dar unele sunt de-a dreptul înșelătoare și nu știm când ne lovesc. Una dintre ele este foarte răspândită mai ales printre tineri, dar mulți află de ea abia când ajung de urgență la spital.

Boala care lovește tot mai mulți tineri

Unele boli sunt foarte înșelătoare și depistate mult prea târziu. Una dintre ele îi lovește mai mult pe tineri, în special pe bărbații sub 40 de ani. Chiar dacă nu dă semne dinainte, este tăcută și acționează neașteptat de puternic. Partea masculină este cea mai predispusă, dar nici pe femei nu le ocolește prea mult.

Este vorba despre infarctul miocardic, o boală cu o rată de mortalitate foarte mare. Are o incidență crescută la tineri și este foarte greu de depistat până când aceștia ajung la spital în stare gravă.

”Medicii cardiologi se confruntă cu numeroase cazuri de infarct miocardic la persoane sub vârsta de 40 de ani. Infarctul miocardic acut este o boală gravă cu mortalitate mare care a început să aibă o incidenţă crescută şi la persoanele tinere. În special la bărbaţi activi cu vârsta de până la 40 de ani.”, spune Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Botoşani, conform Adevărul.

Alimentele de evitat pentru boală

Medicii spun că stilul de viață este cel care influentează apariția acestei boli. Tinerii din vremea aceasta sunt foarte stresați, au un stil de viață haotic, nu mănâncă la timp și sunt mereu pe fugă.

Medicul Corneliu Saradan susține că, pentru a evita riscul apariției unei astfel de boli, tinerii trebuie să fie atenți la alimentație și la viciile pe care le au. Fumatul și alcoolul în exces favorizează apariția bolilor cardiovasculare, în timp ce carnea grasă crește nivelul colesterolului, ducând la apariţia accidentului vasculare cerebral.

Medicul spune că trebuie să fim foarte atenți și la consumul de sare, care nu ar trebui să fie deloc unul în exces. Stresul are și el un rol decisiv în apariția bolilor cardiovasculare, motiv pentru care ar trebui să fim atenți la cum stăm din acest punct de vedere.

”Foarte mare atenţie la consumul de sare, sarea reţine apa şi poate creşte tensiunea arterială, la consumul de alcool şi stres”, a mai spus medicul Corneliu Saradan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: