Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai înșelătoare boală: nu ai niciun simptom la început. Primele semne apar abia când avansează

Cea mai înșelătoare boală: nu ai niciun simptom la început. Primele semne apar abia când avansează

GALERIE FOTO (2) Cea mai înșelătoare boală: nu ai niciun simptom la început. Primele semne apar abia când avansează

Una dintre cele mai înșelătoare boli face ravagii și la noi în țară. O mulțime de oameni mor din cauza ei, pentru că este foarte greu de depistat. Nu dă semne de la început, ci abia atunci când avansează. Multe femei sunt afectate, iar stresul este principala cauză.

Boala care nu dă semne

Bolile de inimă sunt cel mai de temut inamic al femeilor, deși studiile arată că doar 56% dintre ele recunosc că sunt stresate și au probleme mari cu nervii. Ultimele investigații medicale arată că una din 16 femei de 20 de ani și peste (6,2%) suferă de boală coronariană, cel mai frecvent tip de boală cardiacă din Statele Unite.

Bolile cardiace pot fi foarte tăcute și pot fi diagnosticate abia atunci când avansează și deja dau semne grave. Printre cele mai comune simptome ale unei boli la inimă sunt oboseală, senzație de epuizare, bătăi neregulate ale inimii, senzație de sufocare, durere în piept și se ajunge chiar și la stări de greață.

Medicii ne recomandă să mergem regulat la controale, să ținem lucrurile sub control și să nu lăsăm boala să ne ia prin surpindere.

Cum putem preveni boala

De precizat, însă, că boala poate fi prevenită, dar trebuie să fim foarte atenți. Este foarte important să găsim modalități de a reduce nivelul de stres și de a ne menține la un nivel de liniște.

Hipertensiunea arterială nu are simptome, așa că este important să vă verificați regulat tensiunea arterială. Cumpără un aparat special, pe care să îl ții mereu la îndemână.

Foarte important este să ne testăm pentru diabet și colesterol. Aceste două afecțiuni au și ele un rol major în ceea ce privește declanșarea unor probleme și mai mari.

Adoptă un stil de viață sănătos! Evită pe cât posibil alimentele grase, mâncarea nesănătoasă și fă mișcare cel puțin o oră pe zi.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: