Redactia.ro
Home » Stil de viață » Mâncați ceapă cât de des puteți! Previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos

Mâncați ceapă cât de des puteți! Previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos

Mâncați ceapă cât de des puteți! Previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos

Mâncați ceapă cât de des puteți! Previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos. Iată detaliile!

Ceapa previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos

Ceapa este considerată de zeci de ani ca fiind o legumă medicinală. Ea aparține genului Allium, alături de usturoi, eșalotă, praz, ceapă verde și arpagic. Se crede că este una dintre cele mai vechi legume cultivate din lume. De fapt, a fost folosită de romani, greci și multe alte culturi timp de mii de ani ca aliment și ca remediu pentru numeroase afecțiuni.

Mai mult, utilizarea cepei ca remediu naturist a determinat cercetarea modernă să descopere numeroasele sale beneficii medicinale. De exemplu, aceasta poate avea proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, antitrombotice, anticancerigene, antioxidante și de protecție a inimii și a ficatului. Totodată consumul de ceapă previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos.

Profilul nutrițional al cepei

O porție de 80 g de ceapă (crudă) asigură:

  • 28kcal / 120kj
  • 0,8 g de proteine
  • 6,4 g de carbohidrați
  • 5.0g zaharuri
  • 1,8 g de fibre
  • 2.0mg vitamina C

O ceapă medie sau 80 g reprezintă o porție.

Ceapa este recomandată de specialiști

Ovidiul Bojor recomanda consumul a 1-2 cepe pe zi. Cu toate acestea, puteți achiziționa și tinctură de ceapă, preparată chiar la tine în casă:

„Taiati 2 cepe mici felii si puneti la macerat in 100 ml de alcool de 70 de grade. Lasati 10 zile, apoi strecurati si luati cate 2 lingurite pe zi, cu putinta apa, inainte de masa de pranz si de cina. In caz de prostatite si diabet de tip 2 faceti cure de 10 zile, timp de 6 luni”, potrivit infoalert.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: