Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cea mai simplă reţetă de cozonac, fără frământare! Chiar şi începătoarele au succes

Cea mai simplă reţetă de cozonac, fără frământare! Chiar şi începătoarele au succes

Cea mai simplă reţetă de cozonac,

Cozonacul este o rețetă nelipsită de la orice masă tradițională sau în zilele de sărbătoare. Cum crăciunul se apropie, este necesar să cunioști o rețetă simplă pentru a face cozonac. Iată cum poți să faci un cozonac care nu necesită frământare, aceasta fiind partea cea mai grea la această rețetă.

Cum se face cozonacul. Rețetă fără frământare

Cea mai grea parte de la pregătirea cozonacilor este frământarea. Dar dacă există șansa de a scăpa de aceasta corvoadă, ai mai renunța să faci cozonacii tu, acasă?

Ingrediente pentru doi cozonaci

1 kg făină

– 250-300 g zahăr

– 350-400 ml lapte călduț

– 10 gălbenușuri

– 28 de grame de drojdie uscată sau 50 g proaspătă

– 50 g unt

– 100 ml ulei

– Coajă de la 1 lămâie, portocală

– Vanilie

-1 linguriță rasă de sare.

Pentru umplutură:

– 300 g nucă+ 2 linguri cacao neagră + 100 g zahăr

– Stafide, fructe confiate, după preferință

-Puteți pune rahat, dacă vă place

Mod de preparare cozonaci fără frământare

Iată cum se prepară un cozonac fără frământare.

Separăm albușul de gălbenuș, iar apoi batem gălbenușurile cu sare. Peste acest amestec punem și făina. Fierbem laptele cu zahărul și opărim două linguri de făină cu lapte clocotit.

Apoi, pregătim maiaua, din drojdie, o lingură de făină și puțin lapte cald și o lăsăm să crească. O punem peste făină, în mijloc, punem și făina opărită, dar și gălbenușurile, coaja de lămâie, esențele și laptele.

Amestecăm și obținem un aluat destul de moale. Punem și untul, amestecat cu uleiul. Acestea nu trebuie să fie fierbinți.

Lăsăm să crească, acoperit cu un prosop, la loc cald, vreme de o oră. Împărțim în patru părți.

În umplutură putem pune orice ne dorim și ne place, de la stafide, la cocos, rahat, cacao și fructe confiate.

Tapetăm formele de cozonac cu hârtie de copt și apoi ungem amestecul cu unt și ouă, pentru a ieși cât mai lucios. Lăsăm cozonacii deoparte până își dublează volumul. Se coc timp de cca o oră, la 160 sau 170 de grade Celsius.

Când sunt gata, îi scotem din cuptor și îi putem servi!