Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cea mai simplă rețetă de drob de pui

Cea mai simplă rețetă de drob de pui

Cea mai simplă rețetă de drob de pui

Drobul de pui este o rețetă tradițională, care nu lipsește de pe masa pe Paște pentru cei ce nu doresc să mănânce carne de miel. Iată care este cea mai simplă rețetă de drob de pui.

Rețetă drob de pui. Cum se face, pas cu pas

Drobul este nelipsit de pe masa de Paște pentru toți românii, fiind un preparat tradițional românesc. Poate părea o rețetă foarte complicată și tocmai de aceea multe gospodine se tem să o facă, pentru că poate nu le va ieși așa cum trebuie. Mai jos vă prezentăm cea mai simplă rețetă de drob de pui, care iese perfect de fiecare dată!

Ingrediente drob de pui

1 kg ficat de pui

1 kg pipote și inimi de pui

5 ouă de găină fierte

3 ouă de găină crude

2 legături de ceapă verde

2 cepe mari (sau 3 mici) tocate

1 legătură de pătrunjel proaspăt

2 căței de usturoi curățați

2 linguri ulei

Sare

Piper

Ienibahar

Cum se face drobul de pui, pas cu pas

Începem această rețetă de drob prin a clăti carnea de pui și prin a spăla legumele, pe care le tăiem apoi. Tăiem două legături de ceapă verde și două cepe albi mari, alături de o legătură de pătrunjel și tăiem în rondele doi căței de usturoi. Fierbem cinci ouă de găină și le decojiim. Punem ficăței la fiert într-o cratiță mare, fără sare sau alte condimente. .Fierbem și pipotele și inimile într-un vas separat, în care putem pune sare de această dată.

Trebuie neapărat să îndepărtăm spuma care se formează deasupra organelor și după aceea lăsă măruntaiele la scurs pentru 10 minute. Ultimul pas este să mărunțim organele cu mașina de tocat sau robot de bucătărie.

Călim jumătate din cantitatea de ceapă, împreună cu două linguri de ulei într-o tigaie, până aceasta se înmoaie. Putem pune și ciuperci tăiate mărunt împreună cu ceapa, dacă ne place. Adăugăm după aceea ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită și cea crudă, uleiul rămas în tigaia cepelor călite, dar și legătura de pătrunjel, toate într-un vas mare și încăpător.

Punem condimentele și adăugăm trei ouă de găină crude. Când amestecul nostru este gata,  preîncălzim cuptorul timp de câteva minute la o treaptă medie, adică cam 170 °C. Punem compoziția într-o tavă pentru chec și o tapetam cu hârtie de copt, pentru ca drobul să nu se lipească. După ce am turnat un strat din compoziție, o apăsăm cu lingura să eliminăm tot aerul, punem ouăle fierte și apăsam puțin, iar apoi punem restul compoziției. Dăm drobul la cuptor pentru 45 de minute sau până când se rumenește. El trebuie lăsat să se răcească în forma sa și după aceea tăiat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: