Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai bine păstrat secret din Biblie a fost descoperit! Taină ascunsă vreme de 1500 de ani

Cel mai bine păstrat secret din Biblie a fost descoperit! Taină ascunsă vreme de 1500 de ani

Cel mai bine păstrat secret din Biblie a fost descoperit! Taină ascunsă vreme de 1500 de ani

Iată cel mai bine păstrat secret din Biblie a fost descoperit! Taină ascunsă vreme de 1500 de ani.

Cel mai bine păstrat secret din Biblie a fost descoperit

Într-un moment captivant pentru comunitatea istorică și religioasă, un cercetător al Academiei Austriece de Științe, Grigory Kessel, a dezvăluit recent o descoperire senzațională legată de un capitol din Biblie. Timp de peste 1500 de ani, această taină a fost bine ascunsă, iar acum a fost adusă la lumină.

Utilizând tehnici avansate de fotografiere cu ultraviolete, Kessel a reușit să dezvăluie un text original, într-un palimpsest cu trei straturi de cuvinte scrise, ce aparținea Noului Testament. Această revelație istorică a fost publicată în revista academică New Testament Studies, potrivit Cambridge University Press, atrăgând atenția întregii lumi.

Palimpsestul și folosirea sa în antichitate

Palimpsestul reprezintă un manuscris antic pe care oamenii îl utilizau pentru a suprascrie cuvinte și texte noi, păstrând adesea urme ale scrierilor originale. În trecut, palimpsestele erau folosite în special din cauza lipsei de pergament, materialul pe care erau scrise în mod obișnuit textele. Cuvintele erau adesea suprascrise pe acest material de mai multe ori, până când mai multe straturi acopereau cuvintele ascunse dedesubt.

Descoperirea lui Kessel și semnificația ei

Grigory Kessel afirmă că textul dezvăluit reprezintă o versiune extinsă, complet necunoscută până acum, a capitolului 12 din Cartea lui Matei, care făcea inițial parte din vechile traduceri siriene ale Bibliei. Această descoperire uluitoare a fost făcută într-un manuscris păstrat în Biblioteca Vaticanului. Importanța acestei descoperiri constă în faptul că oferă cercetătorilor o „poartă unică” către înțelegerea etapelor primordiale ale evoluției textului biblic.

Un exemplu concret al diferențelor dintre versiunile cunoscute și cea descoperită constă în capitolul 12, versetul 1, din Cartea lui Matei. Versiunea larg răspândită în prezent, tradusă din limba greacă, descrie momentul în care Iisus trece prin lanurile de grâu în ziua de Sabat, iar ucenicii Săi încep să culeagă căpățânile de grâu și să le mănânce din cauza foamei. Însă, în traducerea siriacă recent descoperită, textul diferă ușor, menționând că ucenicii au început să culeagă căpățânile de grâu, să le frece în mâini și apoi să le mănânce.

 „În acea vreme, Iisus a trecut prin lanurile de grâu în ziua de Sabat, iar ucenicilor Săi li s-a făcut foame și au început să culeagă căpățânile de grâu și să mănânce”, în timp ce în traducerea siriacă, recent descoperită, textul este ușor diferită. Aceasta spune: „au început să culeagă căpățânile de grâu, să le frece în mâini și să le mănânce”.

Cercetătorul consideră că originea textului datează din secolul al III-lea, înainte ca acesta să fie copiat în secolul al VI-lea. Manuscrisul era deja cunoscut de către oamenii de știință încă din 1953.

Sursa foto: countryliving.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: