Redactia.ro
Home » Sport » Cel mai bogat român nu este Ion Țiriac! Pe ce loc este miliardarul

Cel mai bogat român nu este Ion Țiriac! Pe ce loc este miliardarul

Ion Țiriac avere, top Forbes

Pentru o perioadă destul de lungă, Ion Țiriac a fost cel mai bogat roman. Potrivit clasamentului realizat de Forbes România, fostul jucător de tenis este în 2020 pe locul al treilea.

Clasamentul celor mai bogați români a fost făcut pe 3 decembrie. Pe primul loc este Daniel Dines, la fel ca și anul trecut. Acesta are o afacere în domeniul IT, pornită împreună Marius Tîrcă în 2005. UiPath, a ajuns la 7,7 miliarde de lei, asta însemnând aproximativ 1,58 miliarde de euro. Locul doi este ocupat de unul dintre sponsorii Simonei Halep. Dragoş şi Adrian Pavăl, cei care dețin compania Dedeman. Averea fraților Pavăl se ridică la peste 1,54 miliarde de euro. Astfel, Ion Țiriac a ajuns pe locul trei în clasamentul realizat de Forbes România.

La cât este estimată averea lui Ion Țiriac

Fostul jucător de tenis are afaceri în mai multe domenii. Averea sa este estimată la aproximativ 1,23 miliarde de euro, adică 6 miliarde de lei. Deși toată lumea s-a confruntat cu probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus, afacerile lui Țiriac nu au mers rău deloc.
Allianz Țiriac, compania la care acesta are 45% dintre acțiuni, a raportat un profit uriaș în 2019. Concret, profitul operațional al firmei a fost de 134 de milioane de lei cu 3,6% față de cel din 2018, spun cei de la economica.net. Astfel, omul de afaceri va încasa dividente care ajung la aproape 10 milioane de euro.
De curând Ion Țiriac a demolat turnul IFMA din Calea Giulești. Aici se va construi un complex rezidențial cu apartamente, birouri. Cele mai înalte blocuri ar urma să aibă 80 de etaje. Construcția ar trebui să fie inaugurată în 2023. Pe lângă alte afaceri pe care le mai are, Țiriac deține și turneul de tenis de la Madrid. Pasiunea sa au fost mereu mașinile. Așa că a deschis și un muzeu la Otopeni Țiriac Collection. Aici au expuse peste 170 de mașini de epocă din colecția personală.

„Să încerci în fiecare zi să fii mai bun decât ieri. Să nu te uiți împrejur, ci să le faci pe ale tale atât cât poți. Să fii mulțumit cu tine însuți când te uiți în oglindă. Pe mine m-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificați cu anii ’50, cum făceai să iei un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerțuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în țară cu doi lei, iar cu doi lei să cumperi patru sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu șase lei și așa mai departe”, a declarat Ion Ţiriac.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: