Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai cancerigen ingredient. Nu este zahărul, așa cum susțin unii medici. Mulți îl consumă zilnic

Cel mai cancerigen ingredient. Nu este zahărul, așa cum susțin unii medici. Mulți îl consumă zilnic

aliment cancerigen

Fiecare dintre noi își dorește să trăiască cât mai mult și să se confrunte cu cât mai puține probleme de sănătate. Cu toate acestea, mulți dintre noi consumăm zilnic alimente care conțin cel mai cancerigen ingredient, conform medicilor. Iată despre ce este vorba!

Cel mai cancerigen ingredient. Nu este zahărul, așa cum susțin mulți medici

Onco-nutriționistul Marius Văduva a oferit o explicație în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, difuzată pe Antena 3 CNN, despre un ingredient prezent în majoritatea produselor sănătoase de pe piață, dar care ocupă primul loc în lista celor mai periculoase alimente.

„Există un top al alimentelor periculoase pentru organism. Mintea mea este formată și pentru bolile acestea oncologice, pentru că de ele mă ocup. Ordinea pe care o pun și le spun pacienților că au interdicție, topul începe cu ceva despre care nu cred că a mai spus cineva, o spun în premieră aici. 

Pe primul plan nu este zahărul, așa cum spune toată lumea, pe primul plan eu pun uleiul de palmier”, a explicat onco-nutriționistul Marius Văduva.

Conform medicului, pe locul doi în topul alimentelor care contribuie la declanșarea cancerului se află zahărul, iar pe locul trei alimentele din laptele de vacă. Carnea roșie se află pe locul patru în acest top, conform medicului Marius Văduva.

„Zahărul este pe locul 2. După uleiul de palmier și acidul palmitic, într-adevăr zahărul este al doilea produs care duce la cancer. 

Iar al treilea, dar nu vorbim aici numai de cancer, aș considera lactatele de vacă. Le interzic celor din familia mea, nimeni nu consumă dintre ei acest lactat care, în primul rând, este foarte dăunător pentru sistemul digestiv și intestinal iar factorul estrogenic din laptele de vacă este 100% un factor de creștere uriașă a cancerului de sân, de ovare, de uter, de col uterin sau endometru la femei”, a declarat medicul nutriționist Marius Văduva.

De ce uleiul de palmier este dăunător sănătății

Conținut ridicat de acizi grași saturați: Uleiul de palmier este cunoscut pentru conținutul său ridicat de acizi grași saturați. Consumul excesiv de acizi grași saturați poate crește nivelul colesterolului LDL (colesterolul rău) în sânge, crescând astfel riscul apariției bolilor de inimă.

Impact asupra sănătății cardiovasculare: Consumul excesiv de ulei de palmier a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, precum ateroscleroza, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral.

Impact asupra sănătății metabolismului: Acizii grași saturați din uleiul de palmier pot contribui la rezistența la insulină și la dezvoltarea diabetului de tip 2.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: