Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cel mai grav accident rutier din istoria României

Cel mai grav accident rutier din istoria României

GALERIE FOTO (3) accidentul

Accidentele rutiere nu mai sunt o noutate, în special în România. Din cauza drumurilor proaste și a șoferilor teribiliști mor anual foarte mulți oameni. Totuși, nici unul nu a fost ca cel din 1980 în care au fost implicate 83 de persoane.

Cum a început totul?

Cel mai grav accident rutier care s-a petrecut vreodată în România a avut loc pe 29 iunie 1980 în județul Botoșani, în apropierea localității Huțani. Bilanțul tragediei a uimit pe toată lumea: 48 de morți și 35 de răniți. Cu toate acestea foarte mulți oameni au uitat acest episod tragic.

Șoferul unui autobuz cu o capacitatea maximă de 40 de locuri a luat la bordul autoturismului 83 de persoane. Acesta a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat într-o mlaștină de cinci metri. Accidentul s-ar fi produs după ce a explodat o anvelopă.

Cea mai crudă soartă a avut-o însă șoferul. Acesta a supraviețuit inițial, însă s-a întors să își salveze soția. A reușit, dar când s-a dus și dupa fiul lui, a murit înecat.

Autobuzul venea din Fălticeni, a traversat Suceava, iar pe distanța dintre râul Siret și localitatea Huțani a avut loc explozia la roata din față dreapta. Autobuzul s-a răsturnat pe o parte. Pasagerii care ocupau locurile de la fereastră au scăpat cu viață, deoarece în momentul impactului geamurile s-au spart și au reușit să se salveze. Din păcate, ceilalți s-au înecat.

Un sistem care a mușamalizat totul

Autoritățile comuniste au mușamalizat accidentul. Acestea au secat mlaștina, au dus la morgă trupurile neînsuflețite ale oamenilor care și-au pierdut viața într-un mod îngrozitor. Accidentul a fost ținut secret față de presa, care era controlată total de comuniști, pentru a nu se scrie despre această tragedie și a nu afecta întreaga populație a României. În memoria celor care au murit, locul accidentului poartă numele de „Valea celor 48 de cruci”.

În România anual se produc foarte multe accidente. Bilanțul arată că în anul 2016 au avut loc peste 27.000 de accidente, în care 1.900 de persoane și-au pierdut viața și peste 8.000 au fost grav rănite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini