Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai bune 3 rețete de rață la cuptor. Cu portocale, cu ananas, cu varză ori confiată

Cele mai bune 3 rețete de rață la cuptor. Cu portocale, cu ananas, cu varză ori confiată

Cele mai bune 3 rețete de rață la cuptor

Raţa este un tip de carne ce ar trebui gătită mai des. Iată câteva reţete care te vor face, cu siguranţă, să vrei să o încerci!

Reţete de raţă la cuptor. Cu portocale, ananas sau varză

Prima dintre reţetele pe care urmează să o prezentăm este cea clasică, de rață cu portocale.

Ingrediente necesare:

o rață întreagă
1 lingură de sare grunjoasă
1 linguriță de coriandru boabe

½ linguriță de chimion

O linguriță de piper negru

portocală decojită

Patru firicele de cimbru proaspat

1 linguriță de maghiran

½ legatură de pătrunjel
ceapă

2 morcovi

Două buc de păstârnac
2 cartofi
1 gulie
1 țelină mai mică
câteva rondele de dovleac
150 ml de vin alb
120 ml de stock de pui sau supă concentrată de pui

Pentru sosul de portocale:

sucul de la 2 portocale
70 g zahăr
2 lguri de oțet din vin alb
1 vârf de cuțit de sare
2 linguri din grăsimea ce se va scurge de la rață
1 linguriță de coajă de portocală
100 ml stock sau supă concentrată de pui
1 lingură de unt la temperatura camerei
lingură făină

Cum se prepară

Începem prin amesteca sarea, boabele de coriandru, piperul și chimenul. Amestecăm rața cu toate aceste condimente și apoi tăiem ceapa și o portocală.

Punem în interiorul raței jumătate de portocală și patru bucăți de ceapă, împreună cu celelalte condimente. Punem pe foc sucul de la cealaltă jumătate de portocală cu vinul și supă. Tăiem toate legumele le amestecăm cu bucățile de ceapă soțul redus din tigaie și ulei de măsline și le punem într-o tavă. După aceea, punem și rața și completăm cu trei polonice din supă. Trebuie să punem rața la cuptor pentru patru ore la 130 °. Trebuie să mai amestecăm din când în când și ulterior creștem temperatura. Într-o crăticioară punem zahărul și lăsăm să se topească într-un caramel. Punem sucul de portocale, oțetul și sarea și lăsăm să fiarbă la foc mic. Punem și 100 ml din supa de mai devreme și o punem și unt și făină. Acesta este sosul nostru pentru rață. Poftă bună!

Rață confiată. Rețetă

Ingrediente:

carne de rață confiata de la pulpe

1 ceapă roșie

3 linguri grăsime

2 cartofi mari

1 leg.usturoi verde

patrunjel verde

sare

piper

cimbru uscat

4 linguri pesmet

1 linguriță oregano uscat

Pentru sos

200 ml smântână lichidă

Tot 200 ml vin alb

200 g parmezan ras

Cum se prepară

Începem rețeta cu carne de rață prin a pune carne mărunțită într-un vas împreună cu ceapă. Facem separat un piure de cartofi în care punem și niște condimente dar și carne. Amestecăm foarte bine şi într-un bol separat punem pesmetul piperul, cimbru și oregano. Punem amestecul de carne într-o tavă, cu ajutorul unor inele, nivelam suprafața adăugăm condimente și presăm cu lingurița.

Dăm tava la cuptor pentru 40 de minute și lăsăm să se răcească. Punem pe foc smântână adăugăm vin și puțin parmezan. Trebuie să punem rața cu tot cu inelul amintit mai devreme și facem o incizie unde turnam sos.
Rața merge foarte bine și cu ananasul. O punem face alături de multe legume, și desigur, de sos.