Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai comune boli ale plantelor și cum poți remedia situația

Cele mai comune boli ale plantelor și cum poți remedia situația

GALERIE FOTO (3) boli ale plantelor

Este important să aducem plante în interior pentru a ne înfrumuseţa casa şi locul de munca. Plantele de interior sunt populare deoarece ele par relativ uşor de îngrijit. Este adevărat, având in vedere că ştii cel mai bine cum să ai grijă de planta ta. Cel mai important lucru este să înţelegi ce se întâmplă cu planta ta când apar semne şi pete pe frunzele acesteia.

1. Frunzele de culoare maro

De cele mai multe ori, frunzele maro fac parte din procesul natural al plantei de creştere şi îmbatranire, neavând legătură cu modul în care îngrijiţi planta. Daca a început cu un vârf maro la început, probabil că este un semn al udării insuficiente.

Ce trebuie să faceţi: Când frunzele sunt complet maro şi moarte, nu trebuie să mai încerci să le salvezi. Ȋn orice caz, ele tot folosesc multă energie. Pentru a distribui energia celorlalte frunze, cele moarte trebuie îndepărtate.

2. Vârfurile maro ale frunzelor

Acesta este de obicei un semn că planta ta nu a primit destulă apă, lucru care poate avea multiple cauze:

• Nu udaţi planta destul de des

• Solul este de proastă calitate şi nu menţine apa suficient de bine

• Rădăcinile pot fi deteriorate, pentru că ele au fost udate prea mult înainte sau ghiveciul este prea mic

Ce trebuie să faceți: Dacă nu sunteți acasă mult, dar doriți totuși ca plantele dvs. să primească suficientă apă pe parcursul zilei, există câteva trucuri care vă pot ajuta planta să obțină un flux constant de apă atunci când are nevoie.

• Puneți un burete umed în partea de jos a ghiveciului: acest lucru va absorbi orice exces de apă și îl va elibera atunci când planta are nevoie de apă

• Îngropați o sticlă de apă care are mici găuri în sol: puteți umple sticla cu apă. Planta va lua apă din rezervor ori de câte ori are nevoie de ea

3. Pete maronii în mijlocul frunzei

Acesta este de obicei un semn al supraîncălzirii. Solul care este umed tot timpul creează un mediu plin de umiditate, care este mediul perfect pentru ca agenții patogeni fungici să crească. Această boală se manifestă prin aparitia unor pete maronii în mijlocul frunzei și se va extinde mai departe de mijloc în etapele ulterioare.

Ce trebuie să faceți: Filtrele de cafea vor permite scurgerea excesului de apă, păstrând solul pe loc. Deci, ai rămas fără mizerie și cu o plantă sănătoasă.

4. Frunzele inferioare se îngălbenesc

Dacă planta dvs. este matură, se va întâmpla ca unele frunze să se îngălbenească și apoi să cadă. Cu toate acestea, dacă se întâmplă în număr mare, probabil că ceva nu e în regula. Poate fi cauzată de o gamă largă de factori legați de mediul în care planta este plasată, cum ar fi o poziție prea umbroasă, o temperatură prea rece, o scădere bruscă a temperaturii sau expunerea la secetă. Verificați locația plantei dumneavoastra și încercați să găsiți locul perfect.

Sfat: Nu schimbaţi locul plantei prea des

Ce trebuie să faceţi: Plantele se aclimatizează în mediul înconjurător destul de lent. Dacă puteți, nu vă mișcați planta prea mult. Dacă trebuie să mutați planta într-un loc mai bun, duceți-o în noua zonă timp de o oră pe zi. Măriți încet intervalul de timp în noua zonă până când se reglează complet.

5. Pete întunecate cu margini galbene pe frunze

De obicei, aceasta înseamnă că planta ta are pete de ciuperci fungice. Petele colorate pale se pot dezvolta și dacă plantele primesc prea mult soare.

Ce trebuie să faceți: Când observaţi petele care se dezvoltă, izolați ghiveciul imediat pentru a împiedica ciuperca să se răspândească la celelalte plante. Îndepărtați orice frunză care a fost afectată și lăsați planta să se recupereze.

6. Lipsa culorii frunzelor pe vârfurile acestora

Frunzele de un verde pal sau chiar galben, împreună cu o creștere slabă, se pot datora lipsei de nutrienți. Majoritatea nutrienților pot fi găsiți în îngrășăminte.

Ce trebuie să faceți: Adăugați în sol coji de ouă sau apa în care fierbeţi ouăle. Adăugarea apei din ouă fierte va crește nivelul de calciu și potasiu al plantelor.

7. Frunze mult prea mici

Frunzele foarte mici pot indica faptul că planta dumneavoastră are nevoie de mai multă lumină solară. Desigur, ar trebui să verificați mai întâi dacă planta dumneavoastră este într-adevăr într-un loc întunecat al casei. Dacă acesta este cazul, încercați să o mutați mai aproape de o fereastră sau de o zonă mai luminoasă.

Ce trebuie să faceți: Dacă planta dumneavoastră a fost deja într-un loc luminos și frunzele sunt încă foarte mici, ar putea fi necesar să acoperiţi frunzele cu praf. Un strat de praf pe frunze va bloca lumina solară și va reduce capacitatea plantei de a se fotosinteza. Folosirea mănușilor pufoase poate face praf fără a deteriora planta foarte ușor.

8. Capetele frunzelor se curbează

Unele dintre cele mai populare plante de origine provin din regiuni tropicale sau subtropicale, unde înflorește în pământul umed al unei păduri mari. Plantele dintr-un mediu în care umiditatea atmosferică este prea mică prezintă adesea frunze curbate.

Ce trebuie să faceți: îndepărtați-vă plantele de orificiile de aerisire. Chiar dacă umiditatea totală este în regulă (în jur de 50%), planta dumneavoastra va suferi în continuare dacă este pusă prea aproape de un încălzitor sau de o aerisire.

Te-au ajutat aceste sfaturi să-ți înțelegi mai bine plantele? Cunoașteți pe cineva care are nevoie de aceste sfaturi? Cum ai grijă de obicei de plantele tale? Aveți sfaturi pe care doriți să le împărtășiți?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: