Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai hidratante băuturi cu ajutorul cărora să te răcorești în această vară

Cele mai hidratante băuturi cu ajutorul cărora să te răcorești în această vară

bauturi hidratante

În perioada sezonului cald este foarte important să avem o alimentație sănătoasă care să asigure aportul de vitamine necesar corpului. Pe lângă alimentația sănătoasă, un alt factor deosebit de important pentru menținerea unui organism sănătos este hidratarea. Specialiștii ne sfătuiesc să ne menținem hidratați de-a lungul zilelor de vară, pentru a putea face față corespunzător temperaturilor ridicate, indiferent că ne aflăm pe plajă, la munte, acasă sau la birou.

„Din cauza temperaturilor ridicate, corpul nostru elimină prin transpirație o cantitate importantă de lichide care trebuie neapărat compensată printr-o hidratare corectă. Alături de apă, esențială pentru a reechilibra organismul în zilele de vară, putem adăuga, însă, și alte tipuri de băuturi cu un rol hidratant dovedit, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi, de la sucuri naturale, la lapte, de pildă. Conform studiilor, chiar și cei care preferă berea au motive de bucurie, întrucât cercetătorii au concluzionat ca ea poate contribui cu succes la o hidratare corectă, în completarea apei”, a declarat Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Apa la temperatura camerei

Nu ar trebui să fim surprinși că apa ocupă mereu primul loc în recomandările medicilor, având în vedere că organismul uman este alcătuit în proporție de 70% din apă. Consumul de apă redus determină senzația de oboseală, de stres, poate afecta capacitatea de concentrare și poate reduce nivelul de vitalitate.

Consumul apei la temperatura camerei este foarte benefic pentru corpul uman. În felul acesta, organismul nu mai este nevoit să consume energie pentru a aduce temperatura apei consumate la temperatura corpului, ca atunci când bem apă rece.

Ceaiul fierbinte

Tradițiile Arabiei Saudite ne dezvăluie un secret pentru zilele caniculare de vară: ceaiul consumat cald, chiar fierbinte, favorizează efectul răcoritor.

O cană de ceai este echivalentul unei căni cu apă plus beneficiile aduse de antioxidanții săi și variația gustului. Cele mai recomandate sunt ceaiul de mentă, care oferă un efect răcoritor, și ceaiul verde, care este foarte cunoscut pentru proprietățile lui medicinale.

Berea

Una dintre cele mai consumate băuturi, mai ales pe timpul verii, este berea. Cu un conținut redus de alcool, aceasta poate contribui la hidratarea organismului, în completarea consumului apei. De asemenea, potrivit studiilor internaționale, este recomandat ca berea să fie consumată chiar după susținerea unui efort fizic îndelungat, ea contribuind la recuperarea echilibrului hidric și mineral din organism, datorită conținutului său de aminoacizi, minerale, vitamine din grupa B și antioxidanți.

Berea poate fi consumată zilnic de către persoanele sănătoase într-o cantitate moderată, echivalând 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei.

Sucurile de fructe și laptele

Foarte apreciate de consumatori și recomandate de specialiști, în topul celor mai populare băuturi pe timpul verii se numără sucurile naturale și laptele. Sucurile naturale din fructe, care conțin o cantitate mare de apă (pepene roșu, pepene galben, căpșune, afine, cireșe, piersici și zmeură), au un aport important de vitamine.

Laptele are în compoziția sa combinația perfectă între sodiu, proteine și carbohidrați, ceea ce ajută la menținerea unui nivel ridicat de productivitate întreaga zi.

Transpirația, proces vital pentru organism

Deși oamenii se simt și mai înfierbântați în momentul în care consumă băuturi sau alimente calde, transpirația va oferi o senzație de răcorire. Încălzirea temperaturii interne a corpului determină corpul să transpire, efectul de evaporare a apei de pe piele fiind de fapt cel perceput de noi ca o senzație revigorantă.

Fiind un proces vital pentru organism, în cazul în care transpirația nu ar avea loc, iar temperaturile ar fi foarte ridicate, temperatura corpului ar crește periculos de mult, putând provoca un atac cerebral sau infarct, în urma căruia să survină decesul. De aceea, băuturile și alimentele foarte reci consumate în perioadele caniculare pot avea efect dăunător, întrucât determină contracția vaselor de sânge.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: