Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai importante reguli de bune maniere la masă pe care ar trebui să le știm cu toții. Ce făceam greșit până acum

Cele mai importante reguli de bune maniere la masă pe care ar trebui să le știm cu toții. Ce făceam greșit până acum

Cele mai importante reguli de bune maniere la masa pe care ar trebui să le știm cu toții. Ce făceam greșit până acum

Indiferent de locul în care mâncați este importantă conduita, ea trebuie să fie una adecvată la masă. Chiar și atunci când iei masa împreună cu familia, modul în care te comporți la masa de prânz sau chiar micul dejun, ori cina poate fi cel mai bun exemplu pe care îl vor prelua copii tăi pentru a se integra la timpul lor în societate.

Deși luarea mesei a pornit de la o necesitate, astăzi a ajuns chiar un mod de a forma o primă impresie despre ceilalți.

Respectarea regulilor de bază ale comportamentului la masă este cheia pentru a avea parte de o cină reușită și relaxantă alături de oricine, fie că e vorba de un prânz în familie, ori cu prietenii sau chiar o masă luată împreună cu șeful.

De ce e important să respectăm regulile de bună manieră la masă

Manierele sunt importante atât în situații profesionale cât și sociale, astfel e important să cunoaștem câteva reguli de bază, chiar dacă acestea pot să difere foarte puțin în funcție de regiunea din care vii.

De asemenea, aspectele la care trebuie să fim toți atenți se aplică și când luăm masa acasă nu doar în oraș la restaurantul favorit ci și atunci când suntem invitați la masă în casa altcuiva.

Dacă sunteți invitați sa cinați la cineva acasă, țineți întotdeauna cont dacă invitația ce vi s-a oferit include și să veniți acompaniați.  Întreaga familie este invitată? Atunci trebuie să vă asigurați că toți membrii cunosc bunele maniere, inclusiv copii care indiferent de cât de mici sunt, aceștia vor face în alte case exact ceea ce au învățat de la propia familie.

Nu uitați ca atunci când sunteți musafir într-o casă și invitați să cinați împreună, un cadou trebuie să fie nelipsit, cum ar fi o sticlă de vin bun,  această însă nu trebuie consumată în timpul mesei pentru că există posibilitatea ca vinul să nu fie compatibil cu bucatele de pe masă.

Un alt aspect la care trebuie să fiți foarte atenți este locul în care vă veți așeza, întrebați gazda înainte de a lua loc pentru că altfel poți da dovadă de lipsă de respect.

În unele culturi, înainte de a începe să deguste din farfuriile pline de bucate, se binecuvântează masa. Chiar dacă nu respectați credințele religiei, demonstrați respectul și tăceți până ce rugăciunea este terminată.

Servețelul este important, de îndată ce te așezi la masă așează-ți servețelul pe poală imediat și nu îl îndepărtați până ce nu terminați de mâncat, iar dacă intenționați să vă ridicați în timpul mesei și ulterior să vă întoarceți, servețelul trebuie așezat de-o parte și de cealaltă a farfuriei.

Ce să nu faci sub nicio formă când iei masa acompaniat

Un alt aspect important este telefonul, se consideră lipsă de respect, ba chiar sfidare dacă se stă pe telefon în timpul mesei în timp ce te afli în compania altora.

Dacă acestea sunt cele mai importante reguli de respectat, mai sunt și altele de care trebuie să ținem cont :

  • Nu vă tăiați toată mâncarea înainte de a începe să mâncați.
  • Nu se suflă niciodată în mâncare. Dacă este fierbinte, așteptați câteva minute pentru ca acesta să se răcească.
  • Dacă beți dintr-un pahar, țineți-l de picior.
  • Complimentați gazda dacă vă place mâncarea, dar nu vă spuneți părerea dacă nu vă place.
  • Ține-ți coatele  pe masă. Odihniți-vă mâna pe care nu o folosiți în poală.
  • Mâncați încet și pregătiți-vă pentru a termina aproximativ în același timp cu gazda.

Ne place sau nu să recunoaștem etichetăm și suntem etichetați în fiecare secundă, iar oamenii au nevoie de o imagine frumoasă pentru a supraviețui într-o societate atât de acidă.  Ca să păstrăm cea mai bună imagine și relaxarea de care avem nevoie când luăm masa, aceste reguli trebuie respectate numaidecât.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: