Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai nocive cuvinte pentru creier. Medicul Vlad Ciurea: «Te bagă în spital imediat»

Cele mai nocive cuvinte pentru creier. Medicul Vlad Ciurea: «Te bagă în spital imediat»

vlad ciurea

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a fost invitat din nou în platoul unei emisiuni televizate pentru a vorbi despre sănătatea creierului. Potrivit acestuia, sănătatea creierului depinde foarte mult și de cuvintele pe care le folosim în mod regulat, oameni având o capacitate foarte mare de autosugestie. Așadar, dacă vrem să fim fericiți și sănătoși nu este suficient să mâncăm și să dormim suficient, ci trebuie să ne hrănim și creierul cu informații pozitive.

Sănătatea creierului este afectată de cuvintele pe care le folosim

Stresul este considerat unul dintre cei mai mari inamici ai creierului în societatea modernă. Acesta poate duce la diverse neplăceri și disfuncționalități, precum închiderea vaselor de sânge sau disfuncția celulelor nervoase, fapt care poate împiedica absorbția oxigenului și a elementelor metabolice necesare bunei funcționări a creierului.

Celulele din creier sunt interconectate printr-o rețea complexă de legături, iar o singură celulă puternică poate avea până la 10.000 de conexiuni cu alte celule. Prin intermediul acestor legături, inactivitatea, prăbușirea sau disfuncționalitatea unei celule nervoase poate fi transmisă către alte celule din rețea, ceea ce poate duce la o prăbușire a structurilor cerebrale.

Stresul este un factor care poate afecta aceste conexiuni și poate duce la apariția unor boli neurodegenerative, cum ar fi cele care afectează memoria, gândirea, judecata și capacitatea de luare a deciziilor. În cazuri extreme, stresul poate provoca boli grave de tipul demenței, afectând funcționarea întregului creier, susține medicul neurochirurg Vlad Ciurea.

Cele mai nocive cuvinte pentru creier. Te trimit la spital, conform medicului Vlad Ciurea

Al doilea factor care contribuie radical la afectarea sănătății creierului este strâns legat de informațiile pe care alegem să le consumăm și de gândurile pe care le cultivăm în fiecare zi. Anumite gânduri funcționează precum otravă pentru creierul nostru, conform medicului Vlad Ciurea. Știrile negative, comentariile răutăcioase pe care le facem sau le primim din partea celor din jur, izolarea socială, lipsa somnului, depresia, toți sunt factori care afectează profuns modul de funcționare a creierului.

Totodată, şi informaţiile pe care le primim de la cei din jur, precum: «eşti cam palid, parcă nu eşti tu, îţi e rău?» deci, informaţii negative, te bagă în spital imediat. Deci, atenţie la cuvinte folosite. Atenţie la cuvintele pozitive, optimiste”, a declarat Vlad Ciurea.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: