Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai simple 5 reţete de zacuscă de vinete sau ciuperci

Cele mai simple 5 reţete de zacuscă de vinete sau ciuperci

Reteta zacusca

Întotdeauna zacusca este o mâncare gustoasă și delicioasă ori de câte ori este servită. Zacusca este o mâncare de legume proaspete, coapte sau prăjite în ulei fiind foarte apreciată de români.

Cele mai simple 5 reţete de zacuscă de vinete sau ciuperci

Zacusca este o mâncare foarte delicioasă și gustoasă. Se știu că această mâncare este preparatul preferat al studenților.

Zacusca conține de obicei și ingrediente de baza legume precum vinete coapte, gogoșari sau ardei roșii și ceapă tocată.

Totodată, pe lângă acestea se adaugă fasole, fierte în prealabil, ciuperci, dovleci, etc. În continuare vom recomanda cinci rețete de zacuscă.

Rețeta de zacuscă de vinete cu ciuperci

Zacusca cu ciuperci este una dintre cele mai populare rețete de aperitiv, savurată în perioadele de post.

Ingrediente retetă de zacuscă de vinete si ciuperci

  • 2 kg vinete
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1 kg ceapă
  • 1 kg ardei capia
  • 300 ml ulei p
  • astă de roşii sau bulion – 200 ml
  • o lingură piper boabe
  • 3-4 foi dafin
  • sare

Mod de preparare:

Pentru început se coc vinetele și ardeii capia pe o tablă încinsă, după care se curăță legumele și se lasă să se scurgă.

Se curăță ceapa și se taie, după care se pune la călit în uleiul încins, până capătă o culoare aurie. Se toacă vinetele, ardeii se taie cubulețe și ciupercile se taie feliuțe subțiri.

Se adaugă peste ceapa călită, se pune pasta de roșii și se condimentează cu sare, piper și foi de dafin după gust. Întreaga compoziție se lasă la fiert la foc mic timp de două ore. Aceasta se amestecă din când în când, ca să nu se lipească de fundul vasului. La final se pune la borcan!

Rețetă de zacuscă de vinete cu ardei

Ingrediente:

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ardei capia
  • 2 kg gogosari
  • 1 kg ceapă
  • 400 ml ulei
  • 1 litru suc de rosii
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 lingurița boabe de piper
  • 2-3 foi dafin
  • sare

Mod de preparare

Vinetele se pun la copt împreună cu ardeii și gogoșarii. Se curăță de pielița arsă, de semințe și filamente și vinetele se lasă la scurs. Apoi, se pune ceapa tocată mărunt la călit în ulei, se adaugă legumele coapte și tăiate.

Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin și piperul, se lasă la fiert în jur de 50 de minute până scade bine. Se pune sare și se adaugă zahărul, se pune fierbinte în borcan și se așază capacele.

Rețetă de zacuscă cu boabe uscate

Ingrediente

  • 1 kg ceapă curăţată
  • 500 g morcovi rași
  • 1 kg ardei kapia
  • 1kg ardei gogoşar
  • 700 g fasole cu bob lat2 kg de roşii
  • 700 ml ulei
  • sarepiper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece cu doar câteva ore înainte, se schimbă apa, se dă în clocot, apoi se schimbă apa din nou. Se dă în clocot și se schimbă din nou apa, se fierbe până se înmoaie bine boabele.

Se spală ardeii și se coc în cuptor, după care se pun în oală și se acoperă cu un capac. Într-o oală se pune apă, se adaugă roșiile crestate și se lasă câteva minute, apoi se toacă mărunt.

Se adaugă roșiile tocate, cu sarea, piperul și foile de dafin și se fierbe zacusca până se pătrund legumele, amestecând des. La final se adaugă fasolea pasată, apoi se adaugă boabele de fasole și se mai țin 10 minute pe foc.

Rețeta de zacuscă cu ardei copți și morcovi

Ingrediente:

  • 2 kg fasole boabe
  • 1 kg ceapă
  • 3 kg gogoșari sau ardei gras
  • 1 kg morcovi
  • 500 ml ulei
  • 1 litru de suc de roșii
  • 5-6 foi de dafin
  • piper
  • sare
  • jumătate de legătură busuioc

Mod de preparare:

Se coc ardeii, se pun în castron, se presare cu sare și se acoperă cu un capac, iar după o jumătate de oră, se curăță de coajă.

Se pune fasolea la fiert în apă sărată, se curăță morcovii și ceapa, iar într-un vas cu pereții groși se călește ceapa și morcovii în ulei.

Se adaugă ardeii, foile de dafin și sucul de roșii. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute, se pune fasolea la fiert după care se adaugă sarea și piperul. Se lasă zacusca la foc mic, apoi se adaugă în borcane.

Rețetă de zacuscă de fasole frecată cu usturoi și ardei copt

Ingrediente

  • 500 g boabe de fasole fierte (2 conserve)
  • 2 ardei capia (sau 3 ardei capia mici)
  • 3 căței de usturoi
  • 1 – 2 linguri de ulei (poate fi de măsline)
    sare
  • 1/2 – 1 linguriță Tabasco sos ardei roșu (după gust)

Mod de preparare:

Se coc ardeii, se așază pe o tavă și se presară cu sare și se acoperă cu o folie de aluminiu. După răcire, se curăță de coji, seminte și cotoate și se pun deoparte. Se pun la fiert boabele de fasole în apă curată, după care se pun ingredientele de mai sus în recipientul unui blender.

Se pun 2 linguri de ulei de măsline, după care se poate pune în borcane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: