Redactia.ro
Home » Stil de viață » Zacuscă rețetă simplă. Care este ingredientul cheie

Zacuscă rețetă simplă. Care este ingredientul cheie

Zacuscă rețetă simplă. Care este ingredientul cheie

Zacuscă rețetă simplă. Care este ingredientul cheie. Zacusca este cea mai populară mâncare din România, toată lumea o face, în special iarna.

Zacuscă rețetă simplă. Care este ingredientul cheie

Această reţetă de zacuscă de vinete cu roșii şi ardei nu este una prea simplă, însă zacusca făcută după această reţetă este, de departe, cea mai gustoasă pe care aţi mâncat-o.

Pentru a fi mai gustoasă, vinetele trebuie să le faceți pe tablă sau grătar. Singura diferență este că vor căpăta o culoare mai închisă la culoare, dar amestecate în zacusă nu se vede

Ingrediente zacusca:

– Vinete coapte, curăţate şi scurse bine – 3 kg

– Ardei si gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg

– Ceapă albă – 2 kg,

– Bulion de roşii – 3 l,

– Ulei de floarea soarelui – 500 ml,

– Sare – 3 linguri sau după gust.

Cum se prepară:

Coaceți vinetele pe tablă (tigaie veche, sau cuptor), le curățați, le scurgeti bine și dacă nu le faceți în 1-2 zile le congelați.

La fel și ardeii cu gogoșarii – copți, presărat sare, lăsat sub capac și curățați bine de piele și semințe. Le congelați la fel dacă nu preparați zacusca în 1 – 2 zile.

Apoi din bulionul de roșii preparat pentru iarnă, lăsați la o parte, la frigider, 3 litri pentru zacuscă. Dacă nu faceți bulion treceți prin mașina de tocat sau robot vreo 3 kg roșii și le folosiți în zacuscă.

După ce aţi copt şi curăţat vinetele, ardeii şi gogoşarii şi aţi pregătiti bulionul sau sucul de roşii, ceapa se toacă mărunt într-un robot de bucătărie sau mașina de tocat carne. Uleiul se încinge bine într-un ceaun mare, se adaugă ceapa, și lăsați să se calească amestecând periodic.

Cât fierbe, se schimbă textura, gustul, culoarea – este foarte important aici să aveți răbdare s-o fierbeți cât mai mult și mai bine.

Citeste si:Pancakes rețetă. Cum faci clătite pufoase