Redactia.ro
Home » Știri » Celebra marmotă Phil a făcut noi predicții despre vreme! Cât va mai dura iarna

Celebra marmotă Phil a făcut noi predicții despre vreme! Cât va mai dura iarna

Celebra marmotă Phil a făcut noi predicții despre vreme! Cât va mai dura iarna

Celebra marmotă Phil a făcut noi previziuni despre vreme! Rozătorul din Pennsylvania a dezvăluit că urmează încă 6 săptămâni de iarnă. 

Celebra marmotă Phil a făcut noi predicții despre vreme

Rozătoarea celebră din Pennsylvania, marmota Phil, a făcut o nouă previziune despre vreme, atunci când și-a văzut umbra în această dimineață. Acest lucru, conform legendei, înseamnă că urmează în șase săptămâni de iarnă.

Faimosul meteorolog cu blăniță și-a dobândit faima mondială după filmul ”Ziua Cârtiței”. Phil, care, de fapt, nu este o cârtiță, ci o marmotă, a ieșit din vizuină și și-a văzut umbra, după cum au interpretat domnii cu jobenuri, care continuă an de an tradiția, scrie ABC News. Legenda spune că dacă Phil îşi vede umbra, atunci iarna va continua şase săptămâni, iar dacă nu, primăvara va veni ma devreme.

Celebra marmotă Phil a făcut noi predicții despre vreme! Acest semn înseamnă un singur lucru, și acela că primăvara se lasă așteptată. Din cauza restricțiilor, dictate de pandemia de coronavirus, Phil nu a avut spectatori, îsnă ceremonia a fost transmisă online. În plus, oamenii au putut să se conecteze şi să asculte pe Spotify muzică inspirată de iarnă şi primăvară şi să înveţe cum să facă cocktailuri Wigle Whiskey şi chiar biscuiţii tradiţionali de Ziua Cârtiţei.

Anul 2021 marchează a 135-a oară când acest eveniment are loc, potrivit Pennsylvania Tourism Office. Per ansamblu, din 1886, Phil a prezis prelungirea iernii cu şase săptămâni de peste 100 de ori. Anul trecut, a anticipat o primăvară timpurie.

Ziua Marmotei se celebrează, în fiecare an, pe data de 2 februarie

Prima celebrare ar fi avut lor în 1886, în Punxsutawney, Ziua Marmotei rămânând consemnată în ziarul local. În prezent, Ziua Marmotei (Groundhog Day) reprezintă ocazia de a lua lucrurile mai puţin în serios pentru a uita de monotonia iernii.

Celebra marmotă Phil a făcut noi predicții despre vreme! În mod normal, marmota este aşteptată în fiecare an de sute de oameni pentru a afla previziunile meteorologice.  Ritualul este acelaşi an de an: grăsuţul rozător se trezeşte în dimineaţa zilei de 2 februarie asaltat de camerele de luat vederi şi de reflectoare, pe fondul uralelor şi aplauzelor. Membrii unui grup care a jurat să susţină marea tradiţie a Zilei marmotei, ce poartă frac, cămăşi albe, cu joben şi papion, îl trezesc pe Phil şi anunţă predicţia sa.

Groundhog Club joacă un rol important în organizarea acestei zile, în timpul anului membrii clubului ocupându-se de îngrijirea marmotei. Groundhog Day a devenit o sărbătoare populară în multe oraşe din SUA. Manifestările ocazionate de această sărbătoare au luat amploare din 1966, când au început să fie transmise în direct la televiziune.

Filmul “Groundhog Day”, din 1993, care îl are ca protagonist pe actorul Bill Murray, a făcut oraşul american Punxsutawney celebru în întreaga lume. Cum vremurile se schimbă şi tradiţiile evoluează, organizaţia pentru drepturile animalelor PETA a transmis o scrisoare la 28 ianuarie 2020 prin solicită ca Punxsutawney Phil să nu mai fie chinuit pentru acest ritual şi să fie înlocuit cu o marmotă – robot cu inteligenţă artificială, care chiar poate prezenta prognoza.

″Prin crearea unui Phil cu inteligenţă artificială, veţi putea păstra Punxsutawney în centrul Zilei marmotei, dar într-un mod mult mai progresist″⁣, a transmis organizaţia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: