Redactia.ro
Home » Știri » Celine Dion, dezvăluiri dureroase despre boala nemiloasă cu care se confruntă. Cine i-a fost alături vedetei în cele mai grele momente din viața ei

Celine Dion, dezvăluiri dureroase despre boala nemiloasă cu care se confruntă. Cine i-a fost alături vedetei în cele mai grele momente din viața ei

Céline Dion, câștigătoare a cinci premii Grammy și una dintre cele mai iubite vedete internaționale, a dezvăluit într-un interviu emoționant pentru People că fiii săi i-au fost alături în momentele cele mai dificile, ajutând-o să fie puternică și să lupte împotriva bolii autoimune de care suferă.

Artista, în vârstă de 56 de ani, a fost diagnosticată în anul 2022 cu o tulburare autoimună și neurologică rară, numită sindromul stiff-persona (sindromul persoanei rigide), care afectează mobilitatea și flexibilitatea corpului.

Când au început să apară problemele de sănătate

Céline Dion a povestit că problemele de sănătate au început în anul 2000, când a început să experimenteze spasme musculare, dificultăți de respirație și probleme de mobilitate. La acea vreme, nu avea un diagnostic clar. Pe măsură ce anii au trecut, simptomele s-au agravat, ajungând la punctul în care abia putea să meargă.

„La un moment dat, abia puteam să merg și îmi lipsea foarte mult să trăiesc. Copiii mei au început să observe. Mi-am zis: „Bine, au pierdut deja un părinte. Nu vreau ca ei să fie speriați. (…) I-am lăsat să știe. Ți-ai pierdut tatăl, dar mama are o afecțiune și este diferită”. Eu nu voi muri. Este ceva cu care voi învăța să trăiesc”, a declarat artista pentru People.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prime Video (@primevideo)

În ciuda dificultăților, fiii săi au fost o sursă constantă de sprijin și putere. Céline a subliniat cât de important a fost pentru ea să fie sinceră cu copiii săi despre starea ei de sănătate. Ei au înțeles că, deși mama lor are o afecțiune serioasă, ea va lupta și va învăța să trăiască cu aceasta. Sprijinul și încurajările lor au fost esențiale în procesul său de adaptare și luptă zilnică împotriva bolii.

Pentru a combate efectele sindromului persoanei rigide, Céline Dion se dedică unui program intensiv de antrenamente, efectuând exerciții specifice timp de cinci zile pe săptămână. Ea lucrează neobosit alături de o echipă de specialiști pentru a-și recăpăta mobilitatea și a se întoarce pe scenă, locul unde se simte cu adevărat acasă.

Va difuza primul lungmetraj despre boala sa

Pe 25 iunie 2024, Prime Video a anunțat că va difuza un lungmetraj documentar despre boala ei, intitulat „I Am: Celine Dion”. Regizat de Irene Taylor, nominalizată la Oscar pentru filmul ei din 2009 „The Final Inch”, documentarul promite să ofere o privire profundă și emoționantă asupra luptei artistei cu această tulburare rară.

În interviul pentru People, Céline Dion a transmis un mesaj puternic de speranță și reziliență. Ea a subliniat că, deși viața ei s-a schimbat drastic, nu și-a pierdut optimismul și determinarea. Sprijinul familiei și determinarea de a trăi o viață cât mai normală îi oferă puterea de a continua să lupte.

Dezvăluirea publică a luptei sale cu sindromul persoanei rigide a adus o mai mare conștientizare asupra acestei boli rare. Multe persoane care suferă de afecțiuni similare au găsit curaj și confort în povestea ei, simțindu-se mai puțin singure în propriile lor lupte.

Céline Dion rămâne optimistă și continuă să-și urmeze tratamentul cu speranța că va putea reveni pe scenă în viitorul apropiat. Deși drumul nu este ușor, determinarea și sprijinul necondiționat al familiei sale sunt factori cruciali în recuperarea ei.

Céline Dion ne oferă o lecție valoroasă despre curaj, reziliență și importanța familiei în momentele de cumpănă. Povestea ei de luptă împotriva sindromului persoanei rigide este un exemplu de forță interioară și dedicare, inspirând milioane de oameni din întreaga lume. Documentarul „I Am: Celine Dion” promite să fie o mărturie emoționantă a acestei lupte, oferind o perspectivă profundă asupra vieții și carierei unei artiste excepționale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: