Redactia.ro
Home » Homepage » Ceremonii speciale în orașele din țară și în București pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române

Ceremonii speciale în orașele din țară și în București pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române

ceremonie militara

Pe 24 ianuarie este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române. Cu această ocazie, în mai multe orașe ale țării, dar și în București vor fi organizate mai multe ceremonii militare și religioase. În toate bisericile din țară vor fi susținute slujbe speciale.

Ceremonii religioase și militare cu ocazia Ziua Unirii Principatelor Române

Așa cum era de așteptat, cele mai multe evenimente au loc la București. Spre exemplu, la ora 10.00, la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei Române este programată o ceremonie de depunere de coroane de flori, conform unui comunicat emis de către Ministerul Apărării Naționale.

De la ora 12.00, în parcul Carol va avea loc o ceremonie în cadrul căreia vor fi decorate Drapelele de Luptă ale Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul şi Brigăzii 15 Mecanizată Podu Înalt. O ceremonie militară va avea loc și în Constanța, în Piața Ovidiu, începând cu ora 10.00. Și în Mangalia va avea loc o ceremonie similară, începând cu aceeași oră.

În toate bisericile din țară va avea loc o slujbă specială Te Deum. În București, începând cu ora 9.30 e săvârşită Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală. La Iași, Complexul Muzeal Naţional Moldova, în colaborare cu Primăria Comunei Ruginoasa, va organiza la Biserica Domnească Ruginoasa, Te Deum.

Pușca de vânătoare a lui Alexandru Ioan Cuza, expusă la Palatul Cesianu-Racoviță

Cu ocazia sărbătoririi Ziua Unirii Principatelor Române la nivelul țării sunt organizate diferite expoziții, simpozioane, dar și concursuri cu premii. Spre exemplu, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român vor fi proiecţii de filme româneşti, iar în Terminalul Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Otopeni va avea loc un spectacol susținut de către Ansamblul Folcloric Cununa Carpaţilor.

Pentru prima dată, în București, vor fi expuse publicului pușca de vânătoare a lui Alexandru Ioan Cuza și ceasul de trăsură al lui Mihail Kogălniceanu. Cele două piese vor putea fi admirate de către public doar astăzi, pe 24 ianuarie, în expoziția de o zi de la Palatul Cesianu-Racoviţă din București.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: