Redactia.ro
Home » Știri » CFR anunță vești proaste pentru cei care călatoresc cu trenul

CFR anunță vești proaste pentru cei care călatoresc cu trenul

CFR anunță vești proaste pentru cei care călatoresc cu trenul

CFR Călători a făcut unele modificări în ceea ce privește regulile de circulație cu legitimațiile de călătorie.

CFR Călători informează că, începând cu data de 1 aprilie, pentru îmbarcările din stații cu ghișee de vânzare, biletul emis pentru un anumit tren nu mai poate fi validat de către personalul de tren, dacă persoana dorește să călatorească cu același tren, dar la o altă oră.

Este obligatoriu în această situație să se solicite de către călător, la casele de bilete, viza de modificare/validare a legitimației de călătorie pentru noul tren. Acest lucru trebuie să fie făcut cel târziu la o oră după ora de plecare a trenului înscrisă pe bilet. Modificarea se va putea face de către personal numai dacă în trenul dorit mai sunt locuri disponibile.  Acest lucru este valabil la trenurile Interregio, cât și la trenurile Regio.

În situația în care călătorul se urcă în tren fără ca biletul să aibă viza de modificare/validare, la controlul documentelor de transport, se va considera că nu are bilet. Călătorul va trebui să achite prețul biletului la valoarea stabilită pentru achiziționarea din tren.

Excepție de la această regula fac doar cazurile în care călătorul s-a urcat în tren dintr-o stație CFR care nu dispune de case de bilete, sau acestea se afla în afara programului de lucru. În acest caz modificarea legitimației de călătorie se face de către personalul din tren.

Excepție fac biletele pentru studenți și biletele dus-întors

Acestea pot fi validate doar pentru trenul și data indicată pe legitimația de călătorie. La anticiparea sau amânarea călătoriei, calcularea tarifului de transport pentru noua legitimație de călătorie se va efectua ținând cont de data de emitere a biletului inițial. Călătorul va trebui să plătească diferențele de preț. În cazul în care biletul modificat costă mai puțin, banii nu se returnează. Nici în cazul tichetului de rezervare la vagon clasă banii nu se restituie. În cazul vagonului de dormit,  din tariful de pat se retine 10%, 50% sau 100% în funcţie de data și ora la care călătorul cere modificarea.

Există de asemenea și reguli pentru întreruperea călătoriei.

Aceasta poate fi solicitată numai o singură dată, doar în stațiile cu case de bilete. Ghișeele trebuie să fie în timpul programului de funcționare. Termenul este de maxim o oră de la sosirea trenului în stația respectivă.

Întreruperea călătoriei se poate acorda până la maxim 5 zile. Acest lucru este posibil dacă tipul de legitimație de călătorie dă dreptul la acest lucru.

Citește și: Anunţul CFR: Ce se întâmplă cu linia de tren Gara de Nord – Aeroport Otopeni

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: