Redactia.ro
Home » Știri » CFR Călători anunță noi scumpiri pentru biletele de tren! Vești proaste pentru români

CFR Călători anunță noi scumpiri pentru biletele de tren! Vești proaste pentru români

CFR Călători anunță noi scumpiri pentru biletele de tren! Vești proaste pentru români

Românii care utilizează frecvent transportul feroviar primesc o lovitură financiară în aceste zile, odată cu anunțul făcut de CFR Călători privind majorarea prețurilor biletelor de tren. Începând cu data de 1 aprilie, această măsură va intra în vigoare, afectând direct buzunarele călătorilor.

Directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a confirmat această decizie, subliniind necesitatea acestei ajustări a tarifelor, probabil din cauza presiunilor financiare și operaționale cu care se confruntă industria feroviară.

CFR Călători anunță noi scumpiri pentru biletele de tren

Modificările tarifare aduse de CFR Călători nu sunt minore și afectează diverse categorii de călători și tipuri de călătorii.

Majorarea suplimentelor pentru cabinele de dormit și cușetă

Una dintre cele mai semnificative schimbări este majorarea suplimentelor pentru cabinele de dormit și cușetă. Conform noilor tarife, suplimentul pentru cabinele single va crește la 225 de lei, iar cele pentru cabinele cu două și trei locuri vor fi de 120, respectiv 100 de lei. Aceste ajustări vor implica o creștere considerabilă a costurilor călătoriilor interne, comparativ cu tarifele anterioare.

În cazul călătoriilor internaționale, suplimentele pentru paturile în cabinele cușetă vor cunoaște și ele o creștere. Acestea vor fi de 78 de lei pentru cabinele cu patru locuri și de 58 de lei pentru cele cu șase locuri, înlocuind tarifele anterioare.

Simplificarea achiziționării biletelor pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă

În ciuda majorării tarifelor, CFR Călători a anunțat și o veste apreciată de călători. Compania introduce o modalitate simplificată de achiziționare a biletelor de tren pentru ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur. Prin intermediul unui simplu SMS, călătorii pot achiziționa bilete la prețul de 1,20 euro + TVA pentru orice direcție pe această rută. Costul SMS-ului trimis la numărul 7458 se adaugă prețului biletului.

Această nouă măsură de majorare a tarifelor nu a fost primită cu entuziasm de către călătorii frecvenți cu trenul. Mulți exprimă frustrare și nemulțumire față de această creștere a costurilor, mai ales în contextul unei situații economice deja tensionate.

Cu toate acestea, introducerea unei modalități mai simple de achiziționare a biletelor pentru ruta către aeroport este salutată ca un pas în direcția potrivită pentru îmbunătățirea serviciilor oferite de CFR Călători.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: