Redactia.ro
Home » Știri » CFR Călători va lansa o aplicație mobilă. În ce zi va avea loc lansarea

CFR Călători va lansa o aplicație mobilă. În ce zi va avea loc lansarea

CFR Călători va lansa o aplicație mobilă.

CFR Călători va lansa o aplicație mobilă. Directorul general al companiei CFR Călători, a anunțat că pe 24 iunie va fi lansată aplicația mobilă pentru achiziția biletelor de tren. Cu toate astea, utilizatorii de iPhone vor trebui să mai aștepte câteva luni până când vor putea avea acces la aplicație.

CFR Călători va lansa o aplicație mobilă. În ce zi va avea loc lansarea

CFR Călători va lansa o aplicație mobilă. Veste bună pe călătorii CFR. Directorul general al companiei feroviară, a anunțat lansarea aplicației mobile CFR Călători, pentru achiziția biletelor de tren. Aceasta va fi lansată pe 24 iunie. „În era modernă, zic eu că suntem cu un picior acolo. Niciodată nu vom fi acolo unde doriți dumneavoastră sau unde ne dorim noi. Ideea este în felul următor: odată cu începerea sezonului, adica în 24 iunie, se va lansa aplicația mobilă pentru achiziția biletelor. Exista varianta de cumpărare a biletelor online, dar nu exista această varianta de achiziție pe dispozitive mobile”, a spus Ovidiu Vizante.

Vineri, CFR Călători a lansat programul Trenurilor Soarelui și noul director general, Ovidiu Vizante, a făcut primele declarații publice. Acesta a anunțat că aplicația mobilă va fi lansată pe magazinul Google Play, iar pentru iPhone nu există un termen de lansare stabilit, ceea ce înseamnă că utilizatorii de Apple trebuie să mai aștepte câteva luni până vor avea acces la aplicație. Turiștii care vor să ajungă la mare sau în Delta Dunării vor avea la dispoziție, începând de vineri, 11 iunie, 40 de trenuri în cadrul programului estival. CFR susține că un drum de la București Nord până la Constanța va putea fi parcurs cu trenul în doar două ore. „Cele 4 trenuri de viteză (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688), care circulă fără opriri intermediare între Bucureşti Nord şi Constanţa, ajung la destinaţie în două ore – timp greu de atins în condiţii legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureştiului în centrul Constanţei”, conform CFR.

CFR vrea să închirieze automotoare

CFR Călători folosește în fiecare zi un parc de aproximativ 1.015 de vagoane, dar tot nu este suficient pentru că nu există perspectiva achiziționării de trenuri noi, după ce licitațiile inițiate de ARF s-au blocat în ultimii doi ani. În anul 2018, părea posibil ca primele trenuri noi să ajungă la final de 2020 în țară, dar în momentul de față cel mai probabil termen este de 2023. Astfel, CFR Călători consideră o soluție în ideea de închiriere a unor automotoare, pe termen scurt. ”CFR Călători își va face o strategie de închiriere de mateial rulant, pe termen scurt, până când ARF-ul va reuși ceva. Există pe site-ul de achiziții publice un anunț de consultare a pieței în care cerem personajelor interesate să ne ajute în creionarea unui caiet de sarcini. Sper că la sfârșitul acestei luni să se încheie consultarea și pe 5 iulie am vrea să publicăm pe SEAP rezultatul acestei consultări”, spune Ovidiu Vizante, director general CFR Călători.

Conform acestuia, este vorba de automotoare diesel și electrice, iar o condiție va fi ca ele să nu fie mai vechi de 15-20 de ani. Este vorba de a le folosi pe minim un an de zile, cu posibilitatea de prelungire a contractului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: