Redactia.ro
Home » Știri » Chemați la război, bărbații își iau în lacrimi „Rămas bun!” de la familiile lor. Imaginile sunt cutremurătoare

Chemați la război, bărbații își iau în lacrimi „Rămas bun!” de la familiile lor. Imaginile sunt cutremurătoare

După ce Vladimir Putin a decis joi, 24 februarie, începerea atacului asupra Ucrainei, bărbații din țară au fost chemați să-și apere țara. Frica i-a îndemnat pe cei mai mulți să-și părăsească de urgență casele și să plece spre cel mai apropiat punct sigur, dar există și persoane care au preferat să rămână și să-și riște viața. Imaginile cu tați în lacrimi în timp ce-și iau „Rămas bun!” de la familiile lor au făcut înconjurul lumii, iar sacrificiile lor nu se vor opri aici. 

Chemați la război, bărbații își iau în lacrimi „Rămas bun!” de la familiile lor. Imaginile sunt cutremurătoare

De la primele ore ale dimineții, trupele rusești au început atacul asupra Ucrainei, după ce Vladimir Putin a dat ordinul. Au fost bombardate zone importante ale țării, printre care Harkiv, Dnipro, Mariupol, Kiev și Odesa, dar și Cernobîl, după cum a anunțat recent președintele Volodimir Zlenski.

Sute de oameni și-au pierdut deja viața, iar alte mii și-au părăsit casele și au plecat către cea mai apropiată zonă sigură. Mulți s-au îndreptat către România și Republica Moldova, în timp ce alții au preferat să rămână în orașele lor și să le apere, trimițându-și doar familiile departe.

Imaginile cu acest bărbat care-și ia în lacrimi „Rămas bun!” de la familia sa au cutremurat spațiul public, iar emoțiile care vin odată cu o asemenea situație pot fi cu greu descrise în cuvinte.

„Nu există o imagine mai puternică decât aceasta. Un tată își ia rămas bun de la fiica sa în timpul evacuării din Donețk din Donbas, neștiind dacă o va mai vedea. Bărbații sunt recrutați și separați de familiile lor!”, se arată în postarea de pe Facebook.

Situația este aceeași și în cazul bărbatului de mai jos, care a rămas să-și servească țara, în timp ce soția și copii săi au plecat către un loc mai sigur.

Și în Republica Moldova, situația este asemănătoare

Situația a fost confirmată și de Olga Verbițchi, fosta concurentă „X Factor”. Aceasta a povestit cum bărbații cu vârste cuprinse între 16 și 50 de ani au fost chemați să-și apere țara, iar panica s-a instaurat pe deplin pe străzile orașelor din Republica Moldova.

Mai mult, Republica Moldova a anunțat că își va închide spațiul aerian, după ce a cerut aprobarea stării de urgență pe tot teritoriul.

„Noaptea asta au început bombardamentele, s-au auzit până la noi pe teritoriu. Pe moment în Ucraina situația este gravă, oamenii sunt invadați, sunt oprite pe străzi mașini ca să ducă bărbații între 16 și 50 ani să lupte pentru țară, să se apere. Ucraina nu își dorește război, dar nu au încontro. Deja au intrat rușii în Transnistria, și posibil ca până mâine să fie invadată și Republica. Vamele sunt pline, ucrainenii sunt adăpostiți de noi!”, a declarat ea în exclusivitate pentru cancan.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: