Redactia.ro
Home » Știri » Chinezii au deschis primul spital pentru bolnavii de coronavirus VIDEO

Chinezii au deschis primul spital pentru bolnavii de coronavirus VIDEO

spital

Chinezii au deschis primul spital destinat special persoanelor infectate cu coronavirus. Unitatea se află în Huanggang, lângă Wuhan. Dar nu este un spital construit de la zero, ci este vorba despre o reamenajare a unei clădiri existente.

S-a lucrat doar două zile la el

Muncitorii și voluntarii au finalizat în doar două zile spitalul, transformând o clădire goală într-o facilitate medicală de urgență cu 1.000 de paturi, potrivit autorităților din Huanggang, citate de Daily Mail.

Primii pacienți cu coronavirus au fost transferați marți la Centrul Medical Regional Regional Dabie din Huanggang, în jurul orei locale 22:30.

Spitalul are o importanță crucială pentru personalul medical din provincia Hubei, copleșit de numărul mare de pacienți.

Un alt spital este construit special de la zero în Wuhan, capitala provinciei Hubei, lucrările urmând a fi finalizate în doar o săptămână. Autorităţile chineze au anunțat că s-au început lucrările la un alt spital, în Zhengzhou, acestea urmând a fi finalizate în zece zile.

Ultimul bilanț: 132 de decese, 5.974 de cazuri confirmate

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat miercuri dimineață că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Bilanțul anterior, comunicat marți dimineață, indica 106 de decese și 4.515 de cazuri.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: