Redactia.ro
Home » Știri » Chirurg de la Spitalul Floreasca, cercetat penal după ce și-a atacat un coleg cu electrocauterul folosit la o pacientă cu hepatita C, în operație: „Un moment de nervozitate dus până la extrem”

Chirurg de la Spitalul Floreasca, cercetat penal după ce și-a atacat un coleg cu electrocauterul folosit la o pacientă cu hepatita C, în operație: „Un moment de nervozitate dus până la extrem”

Chirurg de la Spitalul Floreasca, cercetat penal după ce și-a atacat un coleg cu electrocauterul folosit la o pacientă cu hepatita C, în operație: „Un moment de nervozitate dus până la extrem”

Un incident grav s-a petrecut la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, unde un chirurg este acum sub investigaţie penală, urmând acuzaţii de comportament abuziv. Evenimentul a avut loc în cursul unei proceduri chirurgicale, când respectivul medic a utilizat un electrocauter pentru a ataca un coleg, incidentul producându-se în timpul unei intervenţii asupra unei paciente infectate cu virusul hepatitei C, în 2020. Iată detaliile!

Chirurg de la Spitalul Floreasca, cercetat penal după ce și-a atacat un coleg cu electrocauterul folosit la o pacientă cu hepatita C, în operație

Procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au iniţiat procedura penală împotriva chirurgului, acuzându-l de purtare abuzivă. Conform unui comunicat de presă emis de Parchet, pe 6 martie 2020, în timp ce opera o pacientă la secţia de chirurgie a spitalului, chirurgul a proferat injurii şi a avut expresii jignitoare la adresa colegilor din echipa chirurgicală. În plus, acuzatul a folosit electrocauterul pentru a răni un alt medic din echipă, provocând leziuni ce au necesitat între una şi două zile de îngrijiri medicale.

În urma acestui incident, dat fiind că pacienta era infectată cu virusul hepatitic C, medicul victimă a fost direcţionat către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru a primi tratament profilactic.

„În fapt, s-a reţinut că, la data de 06.03.2020, aflându-se la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii”, a transmis, vineri, Parchetul într-un comunicat de presă..

„Pe parcursul intervenţiei chirurgicale, inculpatul a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale”, se mai arată în comunicat.

Incidentul a fost raportat de un grup de opt medici: „Un moment de nervozitate dus până la extrem”

Incidentul a fost raportat de un grup de opt medici, inclusiv doi chirurgi şi şase rezidenţi. Conform relatărilor, în timpul unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente de 86 de ani, diagnosticate cu tumoră la colon și infectată cu virusul hepatitic C, dr. Sorin Păun, şeful secţiei de chirurgie a spitalului, a manifestat un comportament violent faţă de colegii săi, dr. Ştefania Manolescu şi dr. Gaspar Bogdan, într-un moment de furie extremă. Dr. Manolescu, rezidentă în anul VI la chirurgie, a relatat că în timpul operaţiei, dr. Păun a folosit electrocauterul pentru a-i răni, provocându-i acesteia o rană sângerândă la mâna stângă, pe lângă alte agresiuni repetate cu instrumentarul chirurgical.

„Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă.

În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, a scris medicul Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care a înaintat-o conducerii spitalului, potrivit Libertatea.

 

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: