Redactia.ro
Home » Știri » Cicloni mediteraneeni și aer polar în România, în următoarea perioadă. Cum va fi vremea în februarie

Cicloni mediteraneeni și aer polar în România, în următoarea perioadă. Cum va fi vremea în februarie

Cicloni mediteraneeni în România, în următoarea perioadă. Cum va fi vremea în februarie

Cicloni și ar polar în România, în luna Februarie. Florinela Georgescu, directorul de meteorologie opraţională ANM anunță cum va fi vremea.

Fenomene neobișnuite în perioada următoare la noi în țară. Nu e de ajuns că am avut o iarnă extraordinar de călduroasă, ci ne așteaptă o perioadă chiar mai atipică.

Luna Februarie a debutat cu avertismente de cod rosu, portocaliu și galben, emise de ANM.

Anunț ANM. Cod galben de ninsori în 36 de județe Până la finalul săptămânii, meteorologii au anunțat temperaturi scăzute, precipitații, viscol și ninsori.

„De joi dimineață, lucrurile vor începe să se amelioreze. Nu este, deci un fenomen de durată, e de iarnă, categoric. Treptat, de joi, vremea se ameliorează. Este posibil ca de săptămâna viitoare să avem temperaturi foarte asemănătoare cu ce am avut în ultimele două zile”, a explicat Florinela Georgescu.

Aer polar în România. Ce prognozează meteorologii pentru luna februarie

Schimbarea bruscă a vremii este adusă de un val de aer polar, din Nordul Europei, care va traversa zilele acestea țara noastră. Spre finalul lunii, regiunea de sud-est a Europei va fi lovită de un val de aer polar cu zăpadă.

Specialiştii ANM explică aceste anomalii pe seama schimbărilor climatice din întreaga lume. Anotimpurile au luat-o razna, primăvara și iarna aproape că au dispărut.

Luna februarie va păstra aceleași temperaturi și caracteristici ca cele din luna ianuarie, conform statisticilor publicate de Administraţia Naţională de Meteorologi

„Februarie este o lună de iarnă. Ne așteptăm, chiar și pe fondul unor temperaturi mai ridicate medii mai ridicate decât normalul, pe o perioadă scurtă de timp, să apară totuși și fenomene de iarnă”, a declarat Florinela Georgescu.

De asemenea, directorul ANM a anunțat că în România vor ajunge Cicloni Mediteraneeni.

“Pe de altă parte, tot înspre țara noastră, în perioada aceasta vin mici cicloni formați deasupra Mării Mediterane, care aduc bagajul de umezeală, este o structură tipică de viscol”, a declarat Florinela Georgescu, în exclusivitate pentru FANATIK.

Meteorologii au anunțat că vremea va continua să fie frumoasă și în perioada care urmează. Este vorba despre temperaturi mai mari decât este normal. Simona Capșună, meteorologul Digi24, a explicat că vom face cunoștință cu un fenomen bizar: o circulație atipică a aerului care va face vremea să fie mult mai caldă decât normalul perioadei.

Meteorologii explică ce se întâmplă cu vremea până la finalul lunii Februarie

Vremea în luna februarie: “Ultima lună calendaristică de iarnă, februarie, păstrează multe din caracteristicile lunii ianuarie. Deşi ne apropiem de echinocţiul de primăvară şi ziua creşte, iar temperatura aerului înregistrează o uşoară creştere, totuşi advecţiile maselor de aer rece din nordul, nord-estul şi nord-vestul continentului European şi staţionarea lor determină, de cele mai multe ori, ca temperaturile să fie la fel de scăzute ca în prima lună a anului şi gerurile să fie la fel de aspre”, se arată în prognoza de specialitate, scrie AGERPRES.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: