Redactia.ro
Home » Știri » Cod ROȘU de viscol în România, 5 și 6 februarie 2020

Cod ROȘU de viscol în România, 5 și 6 februarie 2020

Cod ROȘU de viscol în România, 5 și 6 februarie 2020

Cod ROŞU de viscol şi vânt pentru 9 judeţe din România. Meteorologii au emis și Cod PORTOCALIU în alte zone ale ţării. Avertizările meteo sunt valabile pe 5 și pe 6 februarie 2020.

ANM a emis, miercuri, avertizări cod roşu și cod portocaliu în vigoare pe 5 și pe 6 februrarie. Codul Roșu intră în vigoare de miercuri seară și durează până joi dimineață.

Specialiștii ANM anunță că, diseară, vremea se strică grav. Alerta de vreme severă intră în vigoare de miercuri seară. Vor exista intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ninsoare, dar și viscol. 17 județe sunt vizate pentru cod roșu (9 județe), galben și portocaliu.

În zonele montane, la altitudini de peste 1800 metri, în special în zona Carpaților Meridionali, vântul va bate deosebit de puternic. Se estimează că vântul va depăși 135 km/h. Tot în zonele montane, va ninge viscolit și temperatura resimțita vor avea valori de sub -40… -50˚C!

ALERTĂ METEO COD ROȘU

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 18:00 – 06 februarie, ora 08:00

Fenomene vizate: viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h, vizibilitate redusă spre zero

Zone vizate: zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău

În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ

Zone vizate: județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea

În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.

De asemenea, în intervalul menționat se vor înregistra și intensificări ale vantului și în zonele intracarpatice. La munte se va înregistra viscol puternic cu rafale de peste 100 km/h.

Zonele montane vor avea vizibilitate redusă, din cauza ninsorilor viscolite, așa că ATENȚIE ȘOFERI!

Există și două atenționari ANM valabile de miercuri până joi dimineață, una de cod portocaliu, una de cod galben. În sudul Moldovei, Baragan și Dobrogea, vântul suflă cu putere și cad precipitații mixte, care favorizează producerea poleiului. Miercuri noapte se înregistrează ninsori și viscol. În sudul județelor limitrofe Luncii Dunării stratul de zăpada va fi însemnat și se vor forma troiene.

COD GALBEN, valabim îndeosebi în Muntenia și Nordul Moldovei, aduce vânt cu intensificări, precipitații mixte, polei. Miercuri seară se vor transforma în lapoviță și ninsoare și se va forma polei, îndeosebi în Muntenia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: