Redactia.ro
Home » Știri » Cimitirul celor fără nume. Povestea crucilor pe care sunt scrise doar numere. Uitaţi de lume, au fost îngropaţi dezbrăcaţi

Cimitirul celor fără nume. Povestea crucilor pe care sunt scrise doar numere. Uitaţi de lume, au fost îngropaţi dezbrăcaţi

Este România crudă. Este România reală. Una dintre cele mai dure poveşti vine dintr-un cimitir. Este locul de veci al cazurilor sociale, al oamenilor uitaţi de rude, prieteni, poate chiar de o societate întreagă.

Mulţumită, însă, unor „îngeri” care slujesc pe Pământ, aceste suflete sunt înmormântate cât mai aproape de conceptele creştineşti. De exemplu, Părintele Cristian Trandafir, de la Biserica Sf. Cruci și a Sf. Vasile, de pe Calea Victoriei.

Cazurile sociale, înmormântate dezbrăcate

Situaţia tristă a fost făcută publică şi de Alina Dumitriu, pe pagina ei de Facebook. A „zugrăvit” imaginea unei ţări în care să şi mori este greu.

Cazurile sociale sunt înmormântate dezbrăcate. Unele fără slujbă și preot. În saci din plastic, uneori. Pe majoritatea crucilor nu sunt trecute decât niște numere și data decesului.

Data nașterii nu. Nimeni nu știe cine sunt și când s-au născut. Unele cruci au nume pe ele și data nașterii. Sunt cei pe care în prima luna de la deces, vine să îi recunoască cineva. Mulțumesc mult Părintelui Cristian Trandafir, de la Biserica Sf. Cruci și a Sf. Vasile, de pe Calea Victoriei.

Datorită dânsului, Cristi sau Chinezul, cum îl știau mulți, a fost înmormântat îmbrăcat, în coșciug. A ținut o slujbă lungă și frumoasă, așa cum s-ar fi ținut în biserică.

Ne-a dat să îi citim și noi, cele 5 persoane care au venit să îl conducă pe ultimul drum. Eugenia a gătit toată noaptea pentru a putea să îi împartă lui Cristi. Nina i-a cumpărat pantofi. Amândouă îl ajutau de mult.

I-au găsit și o cămăruță în care să locuiască, după atâția ani “fără adăpost”. El era pe stradă de când avea 7 ani. M-am uitat la crucile fără nume și m-am întrebat câți dintre cei îngropați așa or fi fost persoane cu care am lucrat.

Care au luat cu ele părți din sufletul meu și m-au lăsat cu durere și furie, pentru nedreptățile pe care le-au trăit, toată viața„, a postat Alina Dumitriu.

Statul acordă ajutor de deces

Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului asiguratului, al pensionarului sau al unui membru de familie care nu are un drept propriu de asigurări sociale şi se afla în întreţinerea titularului la dat decesului.

În cazul în care persoana decedată NU avea calitatea de asigurat sau de pensionar, ajutorul de deces se achită unui membru de familie (al persoanei decedate) care are calitatea de asigurat sau pensionar.

În Capitală, Primăria Municipiului Bucureşti este responsabilă cu înmormântarea cazurilor sociale.

Domnule Nicușor Dan, sunt atâția oameni care donează haine bune, curate. Nu se poate face cumva să fie îngropați și oamenii ăștia cu haine pe ei? Dar cu slujbă? Mulțumesc”, a mai transmis Alina Dumitriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: