Redactia.ro
Home » TV » Cinci filme care au fost inspirate din viața reală. Unele le găsești și pe Netflix

Cinci filme care au fost inspirate din viața reală. Unele le găsești și pe Netflix

Topul filmelor inspirate din realitate

Cu toții ne uităm la filme și ne imaginăm cum ar fi viața noastră dacă am fi trăit într-unul. Cele mai bune filme sunt bazate pe poveștile din viața reală a oamenilor. În spatele personajelor se află povești incredibile, cu dificultăți incredibile ce au marcat istoria. Odată ce s-a dezvoltat industria cinematografică, poveștile oamenilor au ajuns cunoscute întregii lumi.

Topul celor mai bune filme inspirate din povești reale

1. Hotel Rwanda

În 1994, în timp ce lumea era cu ochii pe campionatul mondial de fotbal din SUA, în Rwanda se petrecea unul dintre cele mai mari genocide din epoca modernă. În doar 3 luni, peste 1 milion de oameni și-au pierdut viața în urma unui război civil. Paul (Don Cheadle), managerul unui hotel, face tot posibilul să salveze viața a peste 1000 de refugiați.

2. Daneza

Artista Gerda Wegener îl roagă pe soțul sau, Einar, să pozeze pentru ea purtând haine de femeie. Aceste picturi le-au schimbat viața celor doi: Gerda a obținut succesul, iar Einar a realizat ce i-a lipsit mereu. Acesta începe o noua viață ți devine cunoscut drept Lili Elbe, prima persoana din istorie care va face o operație de schimbare a sexului. O dramă emoționantă, care îl are în rol principal pe talentatul Eddie Redmayne.

3. Colonia

Daniel, un jurnalist german, este răpit de poliția secretă din Chile. După zile întregi în care a fost torturat, este trimis la Colonia Dignidad, o tabarace se pretinde a fi o așezare caritabilă, dar care este de fapt un adevarat lagăr nazist. Lena, iubita lui Daniel, merge singură în acel loc oribil pentru a-l salva pe cel pe care îl iubește.

4. Hoțul de cărți

Acțiunea începe puțin înainte de startul celui de-Al Doilea Război Mondial, în Germania nazistă, și o are în centru pe Liesel, o fetiță care este separată de mama sa și forțată să se mute într-un orășel muncitoresc, în grija unor părinți adoptivi. Aceștia ajung să adăpostească un fugar evreu cu care fetița se împrietenește. Cei doi dezvoltă o relație specială.

5. Bohemian Rhapsody

Povestea parțială a legendarei trupe Queen și a lui Freddie Mercury. Concertul lor din 1985 (din cadrul festivalului Live Aid) a fost unul dintre cele mai electrizante concerte rock din istorie.

Topul filmelor inspirate din realitate de pe Netflix

1. Cei doi papi

Filmul ne oferă o viziune intimă asupra tranziției ce a avut loc în fruntea Bisericii Catolice în urmă cu câțiva ani, atunci când Papa Francisc l-a înlocuit pe Benedict al XVI-lea. Anthony Hopkins și Jonathan Pryce se potrivesc de minune rolurilor celor doi papi și au niște prestații impecabile în acest film.

2. Miracolul în celula 7

Este o dramă social ce spune povestea unui tată cu dizabilități intelectuale care este nevoit să-și dovedească nevinovăția după ce este despărțit de fiica lui și încarcerat pentru uciderea fiicei unui comandant.

3. Okja

Un film sud-coreean despre lupta dintre valorile morale care ar trebui să ne ghideze societatea și lăcomia unor oameni fără scrupule.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: