Redactia.ro
Home » Știri » Cinci jucării periculoase pentru copilul tău. Cu ce le poți înlocui

Cinci jucării periculoase pentru copilul tău. Cu ce le poți înlocui

Jucării periculoase

Piața jucăriilor pentru copii începe să fie invadată de produse care nu sunt sigure pentru copiii noștri. Fie pot fi înghițite, pot provoca răni sau asfixierea, iar ele pot fi cumpărate de orice părinte sau bunic ce vrea să îi facă o bucurie copilașului de acasă. Autoritățile fac controale, dar acestea nu sunt suficiente, din moment ce comercianții se înmulțesc pe zi ce trece.

Piața jucăriilor din România, o capcană pentru părinți

Sunt o mulțime de produse care se comercializează, în ciuda faptului că ele sunt neconforme. Fie nu au instrucțiuni în limba română, fie ele pot fi înghițite de copii, sau nu au vârsta potrivită înscrisă pe ambajal. Jucăriile pentru copii sunt o capcană pentru părinți. Ele ar trebui înlocuite cu variante cumpărate din magazine de specialitate, nu de la colț de stradă.

Controalele au descoperit multe jucării puse în vânzare fără respectarea legislației privind etichetarea. Sunt comercializate jucării care au aplicate etichete, însă informațiile sunt fie eronate fie au un grad mare de generalitate, punând în imposibilitate părinții de a face o alegere potrivită. Din păcate, aceste produse care pot pune în pericol copiii sunt tentante pentru părinți datorită prețului mic”, spune directorul ANPC.

Specialiștii îi avertizează pe părinți că trebuie să fie foarte atenți ce cumpără. Înainte de toate, să verifice eticheta, iar dacă au orice fel de nelămurire, ar fi mai bine să nu mai cumpere jucăria respectivă.

„Recomand insistent părinților să studieze cu atenție produsele pe care vor să le cumpere pentru copii și să verifice dacă jucăria este adecvată vârstei copilului, dacă prezentarea caracteristicilor este corectă și specifică. La jucăriile destinate copiilor foarte mici, e important să verificați ușurință cu care se pot demonta sau desprinde părți componente mici ce pot fi accidental înghițite”, a declarat președintele ANPC.

Ce jucării sunt periculoase pentru copii

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a întocmit și o listă cu o serie de jucării ce sunt periculoase pentru cei mici și pe care părinții ar trebui să le evite.

trusa cosmetică “Beauty” fără informații privind conținutul cosmeticelor și fără instrucțiuni privind utilizarea

diverse sunatori care în timpul încercării de rezistență la șoc s-au deteriorat, rezultând repere mici care pot fi înghițite de copii

pistol cu lunetă, fără avertismentul “Atenție! A nu se ținti ochii sau față!”

jucărie din material textil (tigru plus) căreia, în timpul încercării de rezistență la tracțiune, i s-au rupt cusăturile

jucărie cu baterii “BEN 10 Ultimate Alien – The Ultimate New Series” – jucărie funcțională destinată copiilor peste 36 de luni care nu avea

instrucțiuni de folosire în limba română.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: