Redactia.ro
Home » Știri » Trei copii au distrus o școală, în doar trei ore, din cauza unei jucării. Imaginile dezastrului

Trei copii au distrus o școală, în doar trei ore, din cauza unei jucării. Imaginile dezastrului

GALERIE FOTO (4)copii

Trei copii cu vârsta de 8, 9 şi, respectiv, 10 ani au distrus în aproximativ trei ore o școală din comuna Clejani, județul Giurgiu.

Aceștia au vandalizat cinci clase, cancelaria, grupul sanitar şi centrala termică. Au rupt mobilierul şcolar şi materialele didactice, iar apoi le-au aruncat peste tot, au spart uşile, au distrus grupul sanitar şi centrala termică.

După ce au obosit, copiii au mers la grupul sanitar, au deteriorat instalaţia electrică, iar doi dintre ei au început să-şi facă duş. Aşa au fost găsiţi de către femeia de serviciu a şcolii, care venise să facă curăţenie. Unul dintre copii a fugit dezbrăcat acasă, s-a îmbrăcat şi a revenit la şcoală pentru a vedea ce se întâmplă. Poliţiştii l-au găsit urcat pe clădirea sălii de sport.

Dezastrul s-a produs acum două zile la şcoala primară din Clejani.

Unul dintre copii ar avea probleme psihice

Un singur copil era cunoscut pentru a avea probleme serioase de comportament, scrie giurgiupesurse.ro. Pentru a putea fi înscris la şcoală, părinţii au obţinut o adeverinţă de la un medic psihiatru. Diagnosticul este de tulburare de conduită.Se permitea frecventarea orelor de clasă, doar în condiţia continuării tratamentului medicamentos şi consiliere psihologică.

Copiii au povestit ce s-a întâmplat

Cei mici au povestit că s-au enervat din cauza unei jucării muzicale pe care au aruncat-o la coşul de gunoi dar care a continuat să cânte.

Am observat că un geam este deschis şi am zis să intrăm pentru a vedea ce este înăuntru. Ne-am plimbat prin şcoală, când o jucărie a început să cânte. Este aia care anunţă că este ora trei. Am luat-o şi am aruncat-o în cutia cu jucării, nu a încetat zgomotul. Am dat în ea cu un băţ, care a sărit şi l-a lovit pe ăsta mic. Atunci ne-am enervat şi am început să distrugem totul. Am văzut şi într-un joc ceva asemănător, a fost distractiv până am început să obosim”, au spus ei, potrivit Digi24.

Florin Nidelea, primarul comunei Clejani, a declarat că gestul celor trei copii a şocat întreaga localitate şi că nimeni nu înţelege cum s-a produs un asemenea dezastru la școală.

Ancheta este încă în desfăşurare, la faţa locului prezentându-se şi reprezentanţii DGASPC Giurgiu.

Etichete: