Redactia.ro

Învățătoare reținută de poliție după ce a pulverizat spray lacrimogen asupra a doi copii

Învățătoare reținută de poliție după ce a pulverizat spray lacrimogen asupra a doi copii

O învățătoare din Santău, din Satu Mare  a fost reținută de autorități după ce a pulverizat cu spray lacrimogen asupra a doi copii de clasă pregătitoare.

Învățătoare reținută de poliție după ce a pulverizat spray lacrimogen asupra a doi copii

Cadru didactic din Satu Mare reținut de poliție după ce a aruncat cu spray lacrimogen în fața a doi copii de clasă pregătitoare. Învățătoare susține că a fost atacată de cei doi copii, motiv pentru care i-a stropit cu spray lacrimogen în ochi. Adriana Dinga, Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Satu MAre, a declarat că elevii  au fost duși la spital iar starea lor este în afara  oricărui pericol. Clasa pregătitoare a fost preluată de alt cadru didactic.
Cadru didactic a fost reținută pentru 24 de ore.

Reacția fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu

Fostul ministru al Educației a declarat că starea învățătoareai este cunoscută, deoarece este o profesoară agresivă și că ea recidivează în fiecare an. Aceasta se apre că nu poate fi scoasă din sistem deoarece mediul îi emite în fiecare an un aviz că poate lucra cu copiii.

Nu are ce căuta în şcoală. Situaţia se repetă de mulţi ani cu doamna respectivă. Medicul îi dă anual aviz de om sănătos şi ea poate să revină, astfel, la şcoală mereu.
Am vorbit acum câteva minute cu inspectorul şcolar general de la Satu Mare şi el mi-a spus că ea are o notă la titularizare de 7 şi ceva şi că în fiecare an participă la concursul organizat de inspectorat pentru a ocupa un post cu suplinire. Anual, medicul îi dă aviz de persoană sănătoasă, care poate lucra cu copiii, şi iată că ea recidivează”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Citeste si:Curs valutar BNR 12 septembrie 2019. La cât au ajuns euro și dolarul astăzi

Loading...