Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cinci pahare de vin, șapte beri sau șase păhărele de tărie. Cât ne sfătuiesc specialiștii să bem de Revelion

Cinci pahare de vin, șapte beri sau șase păhărele de tărie. Cât ne sfătuiesc specialiștii să bem de Revelion

Cinci pahare de vin, șapte beri sau șase păhărele de tărie. Cât ne sfătuiesc specialiștii să bem de Revelion

Specialiștii susțin că nu e bine să depășiți cinci pahare de vin, șapte beri sau șase păhărele de tărie. Iată cât ne sfătuiesc să bem de Revelion

Cât ne sfătuiesc specialiștii să bem de Revelion

În funcție de băutura preferată, vin, bere sau tărie, specialiștii ne spun cât este recomandat să bem la petrecerea de Revelion:

„Pentru un bărbat de 80 kg, perfect sănătos, consumul de vin într-o seară ar trebui să se rezume la 5 pahare, adică la o cantitate de putin peste 800 ml. Dacă preferaţi tăria, atunci va trebui să vă opriţi la 6 pahare a câte 50 de ml fiecare. Dacă vreţi să consumaţi bere, ar trebui să nu depăşiţi 7 beri a câte 300 ml fiecare”, potrivit observatornews.ro.

Cum te amețești mai greu de Revelion

Potrivit barmanilor există câteva trucuri pentru a te ameți mai greu:

„Dacă avem o seară de băut ar trebui să mâncăm foarte bine înainte deoarece alcoolul. Se dizolvă mai greu. Indicaţia mea ar fi, la fiecare pahar de băutură să bem un pahar cu apă. Somn bineînteles. Să fim odihniți. Asta contează foarte mult. Este foarte importantă deoarece dacă nu ești odihnit ficatul trebuie să mai filtreze și băutură, pe lângă oboseală. Alcoolul ar trebui consumat lent, astfel încât să nu daţi un şoc organismului. Ar fi bine să vă rezumaţi la un singur fel de băutură şi să nu beţi shot-uri.

Dacă bem o cantitate de alcool mare într-un timp scurt este si normal să ajungem într-o stare de ebrietate mai mare, mai repede.”, a explicat Dumitru Ciomaga, barman pentru sursa citată mai sus.

Ce recomandă medicii

Medicii ne recomandă administrarea unor vitamine pentru petrecerile la care hotărâm să bem alcool:

„Putem să administrăm şi anumite vitamine din grupul B-urilor pt că ele sunt cofactor pentru metamobizarea alcoolului.

Am văzut oameni care au ajuns în comă alcoolică de la 2-3 pahare de whiskey şi au necesitat spitalizare şi sunt persoane care pot consuma o sticlă întreagă şi nu păţesc absolut nimic”, a explicat Radu Ţincu, medic toxicolog pentru sursa citată.

 

Sursa foto: depositphotos.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: